DVVC boekt eerste competitiezege in boeiend duel tegen Elshout: 2-1

SC Elshout 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

25 september 2016 14:30

Timmers, W.A.P.M.

In een wedstrijd waarin beide partijen voor de winst gingen, ging DVVC met de drie punten aan de haal waarin het in de gehele wedstrijd 3 maal het “houtwerk” raakte en de laatste 20 minuten met 10 man speelde. Mede door de inzet en wilskracht werd de verdiende buit binnen gehaald

De bezoekers uit Elshout kwamen gretig uit de startblokken en waren al na 3 minuten dicht bij de openingstreffer. Doelman Ersin Unal stond dit in de weg door de inzet goed te pareren. DVVC kwam amper op de helft van de tegenstander totdat Koen Swanen met een fraaie actie in de 16 meter de onderkant van de lat raakte. Nog geen 60 tellen later raakte Maikel van Bragt op aangeven van Fatih Kaya de paal en hiermee was de tegenstander gewaarschuwd. Vanaf dat moment kwam DVVC steeds beter in de wedstrijd en de krachten waren weer enigszins verdeeld totdat aanvoerder Ron Heijmans 10 minuten voor de rust in de fout ging. Na knullig balverlies kon Elshout spits Luc van de Aker richting DVVC doel en ditmaal was de DVVC doelman kansloos: 0-1.
Na de thee begon DVVC zeer fel en na 2 minuten belandde de bal wederom tegen de paal na paniekerig uitverdedigen van Elshout. Na een vijftal minuten kon de DVVC aanhang toch juichen nadat Remco Kroes beheerst de gelijkmaker liet aantekenen. De bezoekers waren het even kwijt en de tweede treffer hing in de lucht. Maikel van Bragt kwam een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Remco Kroese in te tikken en Ron Heijmans had pech dat zijn schot rakelings over ging. Aan de andere kant kwam DVVC goed weg nadat Elshout een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Na een klein kwartier spelen had Maikel van Bragt de 2-1 op zijn schoen maar oog in oog met de Elshout doelman faalde hij. Elshout kwam meer onder de druk vandaan en kon zo met regelmaat de DVVC defensie lastig maken maar telkens zonder resultaat. 20 minuten voor tijd kreeg Luke van der Burg voor een licht vergrijp zijn 2
e gele prent en kon derhalve het veld verlaten en kwam DVVC dus met 10 man te staan. Amper van deze domper bekomen kon Stefan van Dongen de voorsprong noteren maar ook hij faalde alleen op de doelman. Elshout rook bloed en zette steeds meer aan maar telkens was het DVVC sluitpost Ersin Unal die een tegentreffer in de weg stond. Ondanks met 10 man legde DVVC zich niet neer bij een remise en zocht ook steeds de aanval op. Tien minuten voor tijd viel de uiteindelijke beslissing. Uitblinker Koen Swanen was weer eens zijn tegenstander voorbij en zijn strakke voorzet werd door een Elshout verdediger snoeihard tegen de touwen gekopt en passeerde hiermee zijn eigen doelman maar maakte hiermee wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een geluk dus voor DVVC waarin het eerder in de wedstrijd tot 3 maal toe lat en paal raakte. In de resterende minuten hield de DVVC defensie de poort gesloten mede door uitstekend optreden van doelman Ersin Unal en kon ver in blessuretijd opgelucht adem halen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Timmers uit Kaatsheuvel.
Zondag a.s. de uitwedstrijd tegen Be Ready, aanvang 14:30 uur op sportpark de Schiethoek in Hank.