85'

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

2 oktober 2016 14:30

Ooijen, G.J.C. van

DVVC wist dat het een zware middag zou krijgen in Hank tegen Be Ready, immers de laatste ontmoetingen vielen steeds in het voordeel van de thuisploeg en zo ook afgelopen zondag. Met name in de eerste helft gaf de ploeg van Johan Dijkstra niet thuis en liep zo tegen een 3-0 nederlaag aan.

DVVC begon zeer slap aan het duel en kwam al in de 3e minuut op achterstand. Bij een overtreding van Jan-Willem Siemons binnen de 16 meter wees de leidsman onberispelijk naar de stip en Be Ready spits Bas van de Noort had geen moeite om vanaf de penaltystip binnen te schieten. Nog geen 2 minuten later voorkwam doelman Ersin Unal met een fabelachtige redding de 2-0. Hiermee zette de thuisploeg de toon en DVVC had gewaarschuwd moeten zijn maar met snelle uitvallen bleef de thuisploeg levensgevaarlijk en had zo de mogelijkheid nog enkele malen te scoren maar stuitte veelal op de Dongense doelman. De enige kans van de gehele eerste helft aan DVVC zijde was voor Fatih Kaya die na een mooie actie van Neset Olmez in stelling werd gebracht maar Be Ready doelman Stevens stond de gelijkmaker in de weg. De verdubbeling van de stand kwam er uiteindelijk toch. Tien minuten voor de rust zette de handige Safi Esmati de DVVC doelman op het verkeerde been en schoot de 2-0 binnen. Met deze stand mocht DVVC in de handen knijpen en had nog hoop om in het tweede bedrijf nog iets goed te zetten.

Net als tegen SC Elshout begon DVVC fel aan de tweede helft en creëerden verschillende kansen voor de aansluitingstreffer. De eerste 15 minuten kwam Be Ready nauwelijks in het stuk voor en mogelijkheden waren er voor Dennis Kras, Geert Jacobs en Emran Pourmanaf en Remco Kroese maar telkens zonder resultaat. De thuisploeg kwam weer onder de druk vandaan en werd met snelle uitvallen weer gevaarlijk en de 3-0 zag er eerder aan te komen dan de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing, Mitchell de Rooij van Be Ready maakte van alle DVVC illusies een eind en schoot de 3-0 binnen en de thuisploeg kon zijn eerste overwinning van het seizoen gaan vieren. Scheidsrechter Ooijen uit Meerkerk was ook niet flauw met gele kaarten, alle DVVC verdedigers, inclusief doelman Ersin, kregen een prent voorgeschoteld. Be Ready was de terechte winnaar van dit duel en passeerde hiermee DVVC op de ranglijst.
Zondag a.s. weer een zware dobber voor DVVC, immers de ploeg van Anthony Leurling, ongeslagen koploper FC Engelen, komt op bezoek. Aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.