DVVC 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

16 oktober 2016 14:30

Henkens, D.

Het is DVVC nog steeds niet gelukt om buiten de deur punten te pakken. Na de verrassende thuisoverwinning van vorige week op koploper FC Engelen stonde de groenwitten na afloop van de partij tegen Blauw Wit ’81 uit de Moer weer met lege handen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was er amper klassenverschil maar de thuisploeg scoorde op cruciale momenten en liep zo naar een geflatteerde 4-1 overwinning.

DVVC begon zeer goed aan de wedstrijd en kreeg verschillende mogelijkheden de score te openen. De grootse kans was voor Koen Swanen in de 10e minuut echter oog in oog met doelman Ruud van den Oord van Blauw Wit ’81 faalde hij. Het eerste grote gevaar van de thuisploeg kwam pas in de 19e minuut. DVVC doelman Ersin Unal moest tot het uiterste om een achterstand te voorkomen. Blauw Wit werd steeds gevaarlijkere, met name over de linkerflank via de watervlugge Thimo Netten. Het was dus ook dat deze jeugdige Netten 5 minuten voor de rust de score opende: 1-0.

Na de thee begon DVVC wederom sterk maar verzuimde om op gelijke hoogte te komen. Fatih Kaya draaide zich mooi vrij echter zijn inzet van dichtbij werd geblokt. Nog in de zelfde minuut had Maikel van Bragt de gelijkmaker op zijn schoen maar ook deze niet te missen kans ging om zeep. Ook een kopbal van Neset Olmez vanuit een corner ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg bleef dus fier overeind en werd met hun favoriete spel, de snelle omschakeling, levens gevaarlijk maar de DVVC goalie kon zijn doel nog schoonhouden. Maikel van Bragt kwam snelheid te kort op een diepe bal maar Ron Heijmans was het dichtst bij de gelijkmaker maar had de pech dat zijn snoeihard schot op de kruising belandde. Een kwartier voor het einde leek de beslissing te vallen. Dennis Kras had alle middelen nodig om Thimo Netten af te stoppen in de 16 meter wat resulteerde in een strafschop. Martijn Claasen schoot de terecht toegekende penalty binnen en verdubbelde hiermee de stand tot 2-0. DVVC gaf zich nog niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer die er uiteindelijk kwam. Eerst werd een mooie actie van Neset Olmez nog gestopt door keeper Ruud van den Oord maar even later moest hij toch capituleren van een schot van Jan-Willem Siemons: 2-1. De wedstrijd leek weer helemaal open maar 2 minuten later bracht Blauw Wit’s  uitblinker Netten, na knullig balverlies op het middenveld van Jeffrey Weterings, met een prachtige goal de stand op 3-1. Met nog 10 minuten op de klok vocht DVVC voor het waard was maar gescoord werd er niet meer aan DVVC zijde. Blauw Wit aanvoerder Frank van Beek deed ook nog een duit in het zakje en bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-1 en zo bleef DVVC in vier uitwedstrijden nog puntloos. Komende zondag geen competitiewedstrijd voor DVVC, zondag 30 oktober de thuiswedstrijd tegen HHC ’09, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.