DVVC kan niet imponeren tegen HHC ’09 en moet genoegen nemen met een gelijkspel

HHC'09 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

30 oktober 2016 14:30

Stap, A.L.W.

Onder zeer aangename weersomstandigheden trad DVVC afgelopen zondag aan op het eigen sportpark Dongekant tegen het bezoekende HHC ’09 uit het prachtige vestingstadje Heusden. Zowel DVVC als de bezoekers slaagden er niet in de toeschouwers te laten genieten van een leuke partij voetbal. Het was van beide zijden zeer matig en toen de goed leidende scheidsrechter Stap voor de laatste maal floot konden beide partijen leven met het gelijke spel, uitslag 0-0.

De eerste helft slaagden beide partijen er niet of nauwelijks in om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Aan de kant van DVVC was alleen een actie van Koen Swanen het vermelden waard. Hij slaagde er echter niet in om de keeper van HHC ’09 te verrassen en hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een corner.

Door het veelvuldig balverlies van beide partijen was van serieuze aanvallen nauwelijks sprake. Keeper Ersin Unal behoedde in de 35e minuut  de thuisploeg toch van een achterstand toen hij zowaar onder vuur werd genomen. Hij redde bekwaam.

In de tweede helft ontstonden er meer kansen en kansjes doch opwindend werd het echter niet. Dennis Kras en aanvoerder Ron Heijmans probeerden het van afstand maar hadden geen succes. Een vrije trap van HHC ’09 belandde boven op de lat bij Ersin Unal. Dit was na 1 uur spelen. HHC ’09 schiep zich gaande de tweede helft meer kansen maar vond oftewel de alerte doelman van DVVC op zijn weg, of men richtte het vizier verkeerd. Kort voor tijd kregen de bezoekers nog twee enorme kansen op de zege doch ook nu was het vizier verkeerd afgesteld, tot geluk van de thuisploeg. De ingevallen Remco Kroese en Fatih Kaya werden in de slotseconden van de blessuretijd ook nog in stelling gebracht doch zagen dat hun kopballen niet de juiste richting hadden. Beide ploegen moesten derhalve genoegen nemen met een gelijkspel, een terechte uitslag. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

Zondag 6 november a.s. gaat DVVC op bezoek bij koploper TSV Gudok in Tilburg.

Een zware klus voor DVVC maar geen kansloze. De meeste punten tot nu zijn behaald tegen ploegen die vooraf als kampioenskandidaat zijn bestempeld.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Dalem Zuid in Tilburg en vangt aan om 14.30 uur.