99'

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

6 november 2016 14:30

Bennacer, M.

DVVC stond zondag 6 november voor de zware taak om tegen koploper Gudok aan te treden op sportpark Dalem Zuid in Tilburg. Het team van interim coach Nijs Kivits kweet zich uitstekend van zijn taak maar moest in de 99e minuut (!) de winnende treffer toestaan. Scheidsrechter Bennacer had zich kennelijk in de tijd vergist want hij liet de tweede helft maar liefst 60 minuten duren. Op basis van de wissels en enkele blessurebehandelingen zou een extra tijd van 5 minuten reëel geweest zijn, hij telde echter 15 minuten extra bij. Overigens had DVVC in die lange blessuretijd ook nog kunnen scoren helaas lukte dit niet meer.

Na een aftastend begin was Maikel van Bragt in de 10e minuut dicht bij de openingstreffer. Na een splijtende pass van Dennis Kras kon hij alleen op de Gudok doelman af. Zijn wippertje over de keeper was perfect maar de Gudok sluitpost kon met een katachtige reflex toch nog redding brengen. Direct toog Gudok in de tegenaanval, forceerde een corner en kon juichen toen de vrijstaande Max van Poppel met een kopbal de ook vandaag weer uitstekend acterende keeper Ersin Unal passeerde: 1-0 Het spel golfde op en neer en in de 17e minuut was DVVC dicht bij de gelijkmaker. Remco Kroese bracht Fatih Kaya in stelling die direct uithaalde. Ook ditmaal wist de Tilburgse doelman redding te brengen. Uit de hieruit volgende corner werd de bal snoeihard net over het doel geschoten. Neset Olmez zag enkele minuten zijn vrije trap via een verdediger over het doel gaan. Kort daarop brak Maikel van Bragt weer door maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle om gevaarlijk te kunnen worden. In de laatste fase van de eerste helft probeerde DVVC meer druk te zetten zonder echter nog kansen te creëren.

In de tweede helft was de eerste speldenprik voor DVVC. Geert Jacobs had te veel tijd nodig om de bal te controleren. Gudok nam het initiatief en kwam enkele malen gevaarlijk door. Twee gevaarlijke schoten, waarvan de eerste via de lat overging, bleven zonder gevolg. Kort daarop een doorgebroken Gudok aanvaller die door doelman Ersin Unal uitstekend werd opgevangen. Nog in diezelfde minuut scoorde Gudok maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Zo bleef het spannend en was er nog van alles mogelijk. In de 55e minuut kreeg DVVC een rechtstreekse vrije trap te nemen van een afstand van 30 meter. Expert Ron Heijmans zette zich achter de bal en schoot keihard en laag in de uiterste hoek. De Gudok doelman kon ternauwernood redding brengen maar de inlopende Remco Kroese was er als de kippen bij om DVVC op gelijke hoogte te brengen: 1-1. Dit was een domper voor de gastheren die prompt een tandje bij schakelden. Eenmaal moest Ersin Unal weer handelend optreden om een nieuwe achterstand te voorkomen. Andere schoten gingen over of naast. DVVC probeerde het spel weer te verzetten en via Geert Jacobs en Maikel van Bragt werd de verdediging van de thuisploeg op de proef gesteld, echter zonder succes. Ook de ingevallen (en debuterende) jeugdspeler Dylan de Ruijsscher zag zijn vliegende schot naast de goal verdwijnen. Gudok wilde geen genoegen nemen met een puntendeling en kwam de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd weer vervaarlijk opzetten. Bij corners en hoge voorzetten moest de DVVC-defensie alle zeilen bijzetten om het gelijke spel over de streep te trekken. In de allerlaatste minuut wist Jeffrey Weterings op de doellijn redding te brengen toen Ersin Unal al verslagen was. Toen begon de blessuretijd die normaal gesproken 4 á 5 minuten zou moeten bedragen. Scheidsrechter Bennacer maakte er, achteraf bezien, echter een speelkwartier van. In dat kwartier gebeurde er van alles waarbij zowel Gudok als DVVC kansen kregen op de winst. Maikel van Bragt werd via een subtiele voetbeweging van Dylan de Ruijsscher alleen op de doelman afgestuurd. Hij passeerde weliswaar de keeper maar de bal ging naast. Gudok trok uiteindelijk aan het langste eind door in de 99e minuut via een kopbal van Tim Dominicus de 2-1 te scoren. Keeper Ersin Unal ontpopte zich in de meeslepende slotfase als 11e veldspeler en pompte de bal diverse keren in het vijandelijke doelgebied. Nog eenmaal leek DVVC op gelijke hoogte te komen toen Ron Heijmans, op aangeven van Emran Pourmanaf, op zijn bekende karakteristieke wijze uithaalde. Met een reflex stelde de Gudok doelman de zege echter veilig voor zijn ploeg.

Een erg zuur slot van deze wedstrijd waarbij DVVC zeker een puntje had verdiend.

Met de complimenten van de Gudok coach maar zonder punten moest de thuisreis aanvaard worden.

Door bekervoetbal en het feit dat de 4e klasse D 13 teams telt, zijn er de komende twee weken geen competitieverplichtingen. De eerstvolgende competitie wedstrijd die op de agenda staat is op 27 november a.s.

Dan gaat DVVC op bezoek bij het voor DVVC altijd lastig te bespelen Raamsdonk.

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Den Uilendonck en vangt aan om 14.30 uur.