DVVC MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 2 17

10 september 2016 12:30

Zaterdag 10 september 2016

Vandaag traden de meiden aan in en tegen Wernhout voor de tweede bekerwedstrijd. DVVC ging voortvarend van start en creëerde al snel een handvol kansen. Het vizier stond echter niet op scherp en men kreeg de bal niet tussen de palen . Nadat twee doelpunten werden afgekeurd ivm buitenspel was het Patty die doorging naar de achterlijn, de teruggelegde bal werd door Floor bekwaam afgemaakt en bracht de groen/witte de verdiende voorsprong. Wernhout kon weinig inbrengen tegen het combinatievoetbal wat door de meiden op de mat werd gelegd. Bij een van de schaarse uitvallen van Wernhout wist de DVVC defensie deze snel en bekwaam onschadelijk te maken. Ondanks het grote veldoverwicht duurde het even voordat dit zich ook in doelpunten zou uitdrukken.

Toen het vizier op scherp stond ging het echter snel. Het was aan Mila om het bal te openen, haar afstandsschot werd echter door de keeper gekeerd. Floor was er echter als de kippen bij om de afvallende bal alsnog tegen de touwen te jagen, 0-2. Het spel van DVVC was een lust voor het oog en de combinaties volgde elkaar in hoog tempo op. De afwerking liet op sommige momenten te wensen over, toch wist men voor de rust nog drie keer te scoren. Uit een corner maakte Veronique de 0-3, waarna patty niet veel later met een prachtig schot in de kruising de 0-4 liet aantekenen. De 0-5 kwam van de voet van Veronique die een steekpas van Juul binnenschoot. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging DVVC door waar het gebleven was, goed voetbal en de tegenstander onder druk zetten. De dames van Wernhout kwamen niet onder de druk uit en de doelpuntenmachine van DVVC begon te lopen. Amper drie minuten in de tweede helft werd patty door Linde de diepte ingestuurd. Het schot van Patty op de paal kwam voor de voeten van Juul, zij legde de bal af op Floor die met buitenkant rechts haar derde liet noteren. Vijf minuten later een afvallende bal die door Jenna vanaf 20 meter werd binnengeschoten. Amper drie minuten later een corner van Patty die door Floor werd doorgekopt waarna Veronique met het hoofd haar derde liet noteren. 0-8.

De hitte en het gemak waarmee werd gevoetbald had zijn weerslag op de concentratie. Hierdoor kon Wernhout enigszins uit de verdrukking komen, tot echte aanvallen van Wernhout kwam het echter niet, omdat de verdediging onder aanvoering van Lieke en Karin geen steken liet vallen. Even later een steekpass van Mila op Floor die aflegde op Patty. Patty scoort door de benen van de keeper, 0-9. Het is Floor die in vijf minuten tijd driemaal scoort en stand op 0-12 brengt. Niet veel later gaat Floor voor haar vierde op rij, de lat brengt echter redding. De afvallende bal komt terecht bij Juul die al koppend zorgt voor 0-13. De vertwijfeling is af lezen aan het spel van Wernhout, een misverstand tussen verdediging en keeper wordt afgestraft doordat Floor tussenbeide komt en de bal aflegt op Juul die haartweede scoort. 0-14. Het slotakkoord is aan Mila die, na een snelle ingooi op Juul, van haar de bal ontvangt en de eindstand naar 0-15 brengt.

Wederom een monsteruitslag tot stand gekomen door goed en mooi voetbal waarbij de ene goal nog mooier was als de ander.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd om 12.00 uur thuis tegen Raamsdonk.