18 - 0

TSC MO17-1

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 12

17 september 2016 14:30

Zaterdag 17september hebben de meiden van DVVC MO17-1 hun derde wedstrijd gespeeld. Na een 5-5 gelijkspel voor de 1e bekerwedstrijd volgde een 7-2 overwinning bij de 2e bekerwedstrijd.

Moesten ze eerst een beetje warm draaien?
De eerste competitiewedstrijd werd thuis gespeeld tegen TSC. De ploeg waarvan ze vorig jaar nog de beslissende bekerwedstrijd verloren en waar ze nu 2 ex DVVC-ster tegenover zich zouden treffen.

Het spel werd meteen in sneltreinvaart gestart en terwijl de wedstrijd nog geen 2minuten weg is valt het 1e doelpunt gemaakt door Lindsey vd Kaa. Blijkbaar smaakte dat onmiddellijk naar meer want ook nummer 2 en 3 komen op Lindsey’s naam.
Het spel speelt zich voornamelijk op de helft van TSC af en wanneer er toch een doorbraak is wordt deze vakkundig onderschept door de DVVC defensie en een eventueel schot op de goal door keepster Sanne van Riel.
Lindsey onderneemt nog een paar pogingen die helaas niet allemaal zuiver, of hard genoeg, zijn en passt ook een aantal ballen door naar Denise in ’t Groen die daar gretig op in gaat en doelpunt nr. 4 en 5 voor haar rekening neemt.
Voor de rust wordt nog 3x gescoord: 1x door Floor Stadhouders, 1x Eveline Antonioli en 1x door Patty Dekkers.

Na de rust volgen de aanvallen elkaar nog sneller op en laten de groen-witte TSC alle hoeken van het veld zien. Schoten vliegen langs de goal en erover, knallen tegen de paal, komen in de re-bound de keepster tegen die de bal weer los laat waarvan een DVVC-ster gretig gebruik maakt maar weer die vermaledijde paal (nu aan de andere kant) tegenkomt en bij terugkaatsing nog maar eens geraakt wordt om in het zijnet te belandden. Jammer, maar er zitten nog genoeg goals in de lucht.
Vanuit een onmogelijk geachte positie schiet Denise de bal nog maar eens in de touwen. Doet Lindsey nog verschillende duiten in het zakje. Is nieuwelinge Melina van Gestel heel dicht bij haar 1e goal, mist Melissa Siemons net de goede kant van de doelpaal en strandden diverse pogingen nog in het zicht van de haven.

Inmiddels is de stand 16-0 voor de thuisploeg en wordt een verdedigster van DVVC ingezet als spits!?! Met een krachtige uithaal scoort ze keihard in de hoek. Ze schrikt er zelf van die Melanie Binneweg, die door enthousiaste medespeelsters om de hals wordt gevlogen.

Er volgen nog 2 doelpunten waardoor een eindstand van 18-0 opgetekend wordt.
Puike wedstrijd dames, met mooie doortastende aanvallen, leuke combi’s, goede verdediging en pure voetbalvechtlust.
Dank voor jullie inzet, het was mooi om naar te kijken.
Op naar de volgende wedstrijd, volgende week 24sept., wederom thuis tegen Good Luck.
Let op de tijd: 12.45u! Tot dan!