Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 12

Onbekend

Tweede ontmoeting tegen Waspik.

14 dagen na de uitwedstrijd Waspik-DVVC werd op zaterdag 22 oktober Waspikse het MO17-team in Dongen verwacht.
Doordat de JO17 thuiswedstrijd niet doorging konden de meiden beslag leggen op het hoofdveld. YEAH!

Waspik had uit voorgaande wedstrijd wijze lessen getrokken. Zo werd vanaf het eerste fluitsignaal vol in de aanval gegaan en lag het tempo erg hoog. Het keepstertje dat de vorige wedstrijd alleen in de 2e helft had gekeept stond nu vanaf seconde 1 in het doel. En ze stond haar mannetje!

Door de hoge druk kwamen de groen-witte maar moeilijk in hun spel, al speelde het spel zich toch voornamelijk van de middellijn naar het Waspikse doel af. De keepster was echter een sta-in-de-weg en het eerste thuisdoelpunt liet op zich wachten.
Na twintig minuten wordt de ban dan toch eindelijk gebroken doordat Lindsey vd Kaa in een snelle uithaal de bal achter de keepster knalt. Op de gezichten van de DVVC-meiden verschijnt een voorzichtige glimlach, ze zijn het nog niet verleerd al hadden ze vorige week een voetbalvrije zaterdag.
En een goed 5 minuten later is het weer ‘bal’ voor het Waspikse doel. Het is zo een warboel van goedbedoelende Waspikse verdedigsters dat een van de dames de bal in plaats van, van het doel af, de bal over de lijn de touwen injaagt. 2-0 door een eigen doelpunt.
Weer 10min. later komt Floor Stadhouders door mooi samenspel oog in oog met de keepster en weet haar door een schijnbeweging op het verkeerde been te zetten waardoor de bal achter de doellijn rolt.
3-0
Niet veel later gaat het fluitsignaal dat de rust inluidt.

Vanaf het eerste balcontact in de tweede helft is al te zien dat het snelle, harde spel waarmee Waspik begon zijn tol opeist. DVVC heeft net nog wat meer puf en drukt wat harder door dan de tegenstander al is het algehele beeld wat rommelig.
Wanneer Lindsey met Naomi Kemmeren een een-tweetje op zet verschalkt Naomi de Waspikse keepster met een keihard schot juist onder de lat. 4-0
Een herhaling hiervan volgt redelijk snel maar dan is het Lindsey die de aanval afmaakt en de nummer 5 binnen tikt.
Een paar maal wordt Waspik gevaarlijk voor het Dongense doel en er ontstaat bij een zo’n aanval een wirwar van blauwe en groen-wit gestreepte shirts die in een kluwe op de grond  terecht komen. Gelukkig staan nog thuisspeelsters fier recht op en kunnen door kordaat optreden voorkomen dat de bal in het net terecht komt.
Vanuit deze verwarrende situatie gaan de DVVC-sters rechtstreeks weer in de aanval, met lange ballen, heftige sprints passende passes bereiken ze de overkant waarop Floor zonder aarzelen de thuisploeg op 6-0 zet.

Denise in ’t Groen wist, meerdere malen achter elkaar met dezelfde fraaie omhalen en snelle sprints, haar Waspikse tegenspeelster tot grote frustratie te drijven. Ook de aanvallen van Naomi en Lindsey volgeden elkaar in razend tempo op. De keepster was echter steeds op haar qui vive en stond een ware doelpuntenregen in de weg.
Met zoveel aanvallen moet het er toch eens van komen dat er nog weer een doelpunt valt. En dat gebeurde ook, zowel Naomi als Lindsey zagen een van hun aanvallen nog bekroond met een doelpunt, waardoor de eindstand 8-0 in het voordeel van DVVC beslist werd.

Met tijden was het erg hard werken voor de thuisploeg en de weerstand van met name de keepster van Waspik was een waar struikelblok maar ze hebben het weer gered, de dametjes, en ze maken zich op voor volgende week. De laatste BekerWedstrijd van de eerste poule, uit tegen Zundert. Bij winst gaat het team door naar de volgende ronde, zo niet stopt het avontuur daar en kunnen de meiden zich weer volledig focussen op de competitie.

Voor nu: Gefeliciteerd met jullie overwinning, volgende week weer een nieuwe wedstrijd.