MO17 vol overgave na week rust weer op het voetbalveld.

0 - 12

DVVC MO17-1

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 12

8 oktober 2016 15:00

Zaterdag 8 oktober, na een weekje rust, een uitwedstrijd tegen Waspik. Een altijd ‘lastige’ tegenstander voor de DVVC dames. Ditmaal echter een andere ploeg, de voormalige tegenstander is een MO19 team geworden, nu werd aangetreden tegen wat voorheen het C team was.

Vorige week had TSC, na de harde nederlaag bij DVVC, nog met 7-2 van dit Waspikse MO17 team gewonnen. Moesten we daar al een conclusie uit trekken(?) of de bal laten rollen en ons eigen spel spelen?

De eerste paar minuten leek het er bijna op dat de gretigheid om hier veelvuldig toe te slaan de spieren te gespannen zetten zodat een leuk voetbalspel niet van de grond zou komen. De scheidsrechter die al in deze eerste minuten zeer duidelijk maakte geen enkele tegenspraak, in woord of gebaar, van speelsters, leiders of meegekomen fans van welke partij ook, te dulden maakte dat alles nog wat extra gespannen was.
De maningen dat er vooral lekker en met plezier gevoetbald diende te worden hadden meteen effect.
Lindsey vd Kaa brak door het Waspik cordon en scoorde: 0-1
Was dit de trigger die de groen-witte nodig hadden? Het leek er wel op want amper 5min. later lag nummer 2 in het Waspikse net. En om dit ritme aan te houden was het in het kwartier 0-3. Een mooie zuivere hatrick door Lindsey.
Een door de Waspikse keepster buiten de 16 opgepakte bal leverde DVVC een vrije trap op, die ternauwernood aan de verkeerde kant van de paal voorbij schoot. Het blijft dus nog even 0-3.

Het DVVC-spel werd minder krampachtig en men vond elkaar weer wat makkelijker. Waspik viel nog steeds aan daar waar het kon en de DVVC verdediging had zijn handen (=voeten) vol.
Vanaf het middenveld stoomde Naomi Kemmeren naar voren om met een welgemikt schot de stand op 0-4 te brengen.
Denise in ’t Groen liep zoals gewoonlijk weer de nodige kilometers om de bal zoveel mogelijk binnen de lijnen te houden en een paar maal prachtig uit te halen. Na enkele pogingen resulteerde dat in de 0-5!
Eveline Antonioli tekende voor de 0-6 en Lindsey nam voor de rust nog nummer 7 op haar slof.

Na de rust een andere keepster in het Waspikse doel, dat maakte het meteen een heel ander spel. Een paar hele mooie reddingen voorkwam dat Waspik snel nog verder achterop raakte. Niet dat de aanvallen op het doel minder werden, in tegendeel. Mooi samenspel ging soms verloren doordat men net iets te slordig afmaakte of te lang doordreutelde. Er moest door de Dongense dametjes hard gewerkt worden om de score verder op te kunnen laten lopen. Een vrije trap voor Waspik en de door DVVC zwaar bevochten meters richting het Waspikse doel werden welhaast weer teniet gedaan. Toch kon Naomi na een mooie aanval nummer 8 in de touwen jagen.
Daarna ging Lindsey in een lange vlucht met de nummer 9 aan de haal en Denise had kans op het alleringewikkeldste doelpunt van de dag. Het was een schitterende poging maar werd het net niet. Daarom deed ze het een paar minuten later maar eens dunnetjes over en daar was nummer 10.
Een botsing in de cornerhoek zorgde tegen het einde van de wedstrijd nog voor de nodige spanning, frustraties en emoties die na de spelhervatting weer snel van zich afgespeeld diende te worden.
0-11 door Naomi en op haar laatste benen een mooi slotakkoord door Denise 0-12.

3 welverdiende punten mee terug naar Dongen.