85'

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

5 februari 2017 14:30

Wanrooy, P.M.J. van

DVVC is flink door het ijs gezakt na een fikse 6-1 nederlaag in- en tegen promotie kandidaat Nieuwkuijk. Hoewel de eerste 45 minuten beide ploegen aan elkaar gewaagd waren was Nieuwkuijk in het 2e bedrijf veel sterker en stapte verdiend als winnaar van het veld.

De thuisploeg was gebrand op een goed resultaat na de teleurstellende remise in de eerste ontmoeting. Nieuwkuijk ging dus ook fel van start en kon al vroeg juichen. Een verdwaald schot ging via de rug van een DVVC speler tot ieders verbazing in het doel. De thuisploeg kreeg nog wat kansen maar doelman Ersin Unal stond een 2e doelpunt in de weg. DVVC herpakte zich en kwam met regelmaat voor het vijandelijk doel. Met ietwat geluk maar met een hele fraaie treffer kwam DVVC op gelijke hoogte. Dennis Kras zag zijn verwaaide voorzet buiten bereik van de doelman in de verre hoek verdwijnen. Dit gebeurde in de 38e minuut. Niets leek meer in de weg te staan om met een remise de thee op te zoeken echter de thuisploeg kon in de slotfase van de eerste helft nog 2 maal scoren en hiermee was in feite de wedstrijd bepaald.
Na de thee moest trainer Nijs Kivits noodgedwongen wat omzettingen doen in zijn elftal wat niet ten voordele uitpakte. Doelman Ersin Unal was niet meer bij machte zijn doel schoon te houden en kon thuisploeg Nieuwkuijk eenvoudig naar een 6-1 overwinning uitlopen wat tevens de grootste nederlaag is van de groenwitten dit seizoen. Maar liefst 3 van de 6 doelpunten vielen uit een vrije trap. Na 90 minuten verloste de goed leidende scheidsrechter van Wanrooij uit Kaatsheuvel DVVC uit haar lijden en kan zich gaan opmaken voor een cruciale ontmoeting met Berkdijk.
Zondag a.s. dus de thuiswedstrijd DVVC-Berkdijk, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.