86'

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

12 februari 2017 14:30

Kort, G.G.A.J. de

Op een prima bespeelbaar veld heeft DVVC belangrijke zaken gedaan om Berkdijk met 2-0 te verslaan en zo meer afstand genomen heeft van de degradatie plaats. De bezoekers uit Kaatsheuvel bezetten nu de laatste plaats daar SVG verassend gelijk speelde tegen sc Elshout.

Over de gehele wedstrijd gezien won DVVC dik verdiend. Wel bleef het tot het slot van de wedstrijd spannend mede door het missen van vele kansen aan DVVC zijde om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De bezoekers hadden zelfs nog een gelijk spel uit de wacht kunnen slepen maar een dot van een kans 10 minuten voor tijd bij een 1-0 stand was aan de Berkdijk spits niet besteed. De beslissing viel pas 4 minuten voor het eindsignaal. Remco Kroese rondde een fraaie aanval doeltreffend af en de belangrijke buit was binnen. DVVC begon zeer overtuigend aan de wedstrijd en na een viertal minuten had Maikel van Bragt de score kunnen openen maar oog in oog met de Berkdijk doelman faalde hij. Nog binnen de 10 minuten bijna een identieke situatie. Koen Swanen werd via een mooie pass van Fatih Kaya de diepte ingestuurd maar ook hij faalde vrij voor doel. Berkdijk kwam wat meer in het spel maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks in de eerste helft. In de 18e minuut kon de DVVC aanhang dan toch juichen. Een snoeihard door Ron Heijmans genomen vrije trap werd maar half gekeerd door de Berkdijk doelman en Maikel van Bragt was er als de kippen bij om de terugspringede bal binnen te schieten. Op slag van rust leek Emran Pourmanaf  de stand op 2-0 te brengen maar de scheidsrechter keurde deze treffer af wegens een dubieus buitenspel geval.
In het tweede bedrijf begon DVVC wederom sterk en met name Dennis Kras was met zijn rushes richting achterlijn regelmatig gevaarlijk. Kansen waren er over en weer om de score te verdubbelen maar Geert Jacobs, Koen Swanen, Neset Olmez, Fatih Kaya en Emran Pourmanaf waren niet in staat de goalie van de tegenpartij te verschalken. De bezoekers bleven werken voor wat ze waard waren en kregen nog bijna loon na werken. Tien minuten voor tijd werd de enige uitgespeelde kans om zeep geholpen(schot hoog over) en een verrassing bleef uit de lucht. Remco Kroese bepaalde zoals reeds vermeld, kort hierna de eindstand. In de slotminuut moest doelman Ersin Unal nog in actie komen maar hield moeiteloos zijn doel schoon, mede door de goed georganiseerde verdediging onder leiding van aanvoerder Ron Heijmans. Ook Stefan Celi maakte na een lange afwezigheid wegens een blessure voor het eerst de 90 minuten vol. Ook interim trainer Nijs Kivits en elftalleider Geert Schatorjé waren opgelucht na deze belangrijke zege op Berkdijk.
Voor komende zondag staat de uitwedstrijd gepland in en tegen sc Elshout op Sportpark Den Donk, aanvangstijd is 14:00 uur in plaats van de gewoonlijke “half drie”.