Scheidsrechter

Doesburg, A. van

Accommodatie

Onbekend

Op sportpark Dongekant ontspon zich afgelopen zondag een boeiend duel tussen de nummer 3 van de ranglijst GUDOK uit Tilburg en DVVC.  Lang leek de wedstrijd uit te gaan draaien op een doelpuntloos gelijkspel totdat een kwartier voor tijd DVVC op voorsprong wist te komen. In de laatste 15 minuten van de officiële speeltijd en de lange blessuretijd ontspon zich een boeiend schouwspel waarbij DVVC uiteindelijk aan het langste eind trok: 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Hiermee werd revanche genomen op een bijna identiek tot stand gekomen nederlaag in de heenwedstrijd.

In de eerste helft waren er nagenoeg geen kansen te noteren. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af waarbij het technisch vaardige GUDOK meer balbezit had en DVVC op basis van inzet en een grote duelkracht  het duel in evenwicht hield. Door een inschattingsfout van de weer met tomeloze inzet spelende Dennis Kras leek GUDOK in de 33e minuut op voorsprong te komen. De bal huppelde gelukkig voor DVVC via de paal weer het veld in. Na de pauze begon DVVC energiek aan de tweede helft maar verder dan een paar corners kwam de thuisploeg  vooralsnog niet. In de 65e minuut had GUDOK weer pech toen een bal op de paal belandde. De wedstrijd kwam pas goed op gang toen in de 70e minuut Maikel van Bragt adequaat reageerde toen de bal pardoes achter de defensie van GUDOK viel. Hij kon vrij oprukken naar de doelman en wist deze feilloos te passeren: 1-0. Deze achterstand was het sein voor GUDOK om vol op de aanval te gaan met het risico dat DVVC meer ruimte kreeg om te counteren. Doelman Ersin Unal van DVVC moest gestrekt om een inzet van GUDOK tot corner te verwerken. DVVC bleef loeren op de counter en had hier in de 80e minuut succes mee. De moeilijk af te stoppen Remco Kroese hield de verdediging van de Tilburgers goed bezig en zag kans de goed ingevallen Koen Swanen te bereiken. Mogelijk in buitenspel staande wist Koen de keeper te verschalken en DVVC zodoende op een geruststellende 2-0 voorsprong te zetten. Scheidsrechter van Doesburg gaf zijn fiat aan deze treffer. In de eerste minuut van de blessuretijd keerde de spanning weer volledig terug toen Brian Verheem handig gebruik maakte van een ongelukkige ingreep van keeper Ersin Unal om zodoende de aansluiting te bewerkstelligen: 2-1.

DVVC moest verder terug en kreeg aanval op aanval te verduren. Hieruit vielen nog diverse corners te noteren. In de laatste minuten van de totaal 10 minuten bijgetelde blessuretijd ging ook de GUDOK-keeper mee ten aanval. Op enig moment bevonden zich alle 22 spelers zich in het strafschopgebied van DVVC. De DVVC supporters vroegen zich vertwijfeld af waarom de scheidsrechter nog niet affloot. In extremis kon Koen Swanen uiteindelijk met de bal aan de haal gaan om zo zijn verdediging te ontlasten. Hij werd hierbij gestuit door een tegenstander. Scheidsrechter van Doesburg liet vanwege balvoordeel doorspelen omdat de bal zowat op de middenlijn pardoes voor de voeten van Maikel van Bragt viel. Die aarzelde geen moment en stoomde op naar het lege doel van de tegenstander. De keeper van GUDOK bevond zich immers nog in de nabijheid van zijn collega. Toen een achteropkomende tegenstander Maikel dreigde in te halen schoot hij de bal van grote afstand beheerst in het verlaten doel en bracht hiermee iedereen met een groen-wit hart in extase.

Kort daarna werd de wedstrijd afgefloten en was DVVC drie zeer belangrijke punten rijker. In de strijd om degradatie wordt nu wat afstand genomen maar DVVC zal de komende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om zich veilig te spelen.

Komende zondag staat DVVC voor de uiterst zware opgave om aan te treden tegen gedoodverfd titelkandidaat FC Engelen. Met een voorsprong van maar liefst 11 verliespunten minder dan de nummer 2 wordt dat een helse kluif. Overigens is DVVC de enige tegenstander die FC Engelen in deze competitie naar een nederlaag speelde in de wedstrijd in Dongen.

De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 19 maart a.s., aanvang 14.00 uur (let op!) op Sportpark Engelerpark, Engelerpark 10, 5221 AM  ’s Hertogenbosch.