Neset Olmez (kopbal)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

2 april 2017 14:30

Thobokholt, W.

DVVC heeft met de ontmoeting tegen HHC ’09 in Heusden een punt overgehouden. Een vroege uitzichtloze 2-0 achterstand werd uiteindelijk omgebogen in een 2-2 remise en hiermee behaalde een gehavend DVVC verdiend een punt
In de beginfase zag het er niet goed uit voor de groenwitten. Binnen 60 tellen moest doelman Ersin Unal voor redding zorgen, werd een bal van de lijn gehaald en belandde een schot op de paal. Gewaarschuwd zou men zeggen maar DVVC kwam er het eerste kwartier totaal niet aan te pas. Dat in deze fase de thuisploeg pas 2 maal gescoord had was een wonder. Het had zo maar 4 of 5-0 kunnen staan. De eerste treffer viel na 5 minuten, vanuit een corner kon verdediger Pim Kievits vrij inkoppen en 3 minuten later kon dezelfde Kievits geheel vrijstaand de 2-0 binnentikken uit een vrije trap. Een afslachting leek te gebeuren. De thuisploeg begon lichtzinnig te voetballen en kreeg later dus de deksel op haar neus. Na het bewuste stormkwartiertje kwam DVVC meer in de wedstrijd en kwam met regelmatig richting vijandelijk doel. Het eerste echte gevaar kwam van de voet van Wesley Luijten. Jeffrey Weterings zette met een fraaie hakbal Wesley Luijten, die al een hele wedstrijd in de benen had bij zijn 3e elftal, schuin voor doel echter zijn schot ging rakelings over. Andere optie zou een breedte passje op de geheel vrijstaande Fatih Kaya zijn geweest. De thuisploeg was helemaal de weg kwijt en zowaar kwamen er meer mogelijkheden voor DVVC voor de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook. Tien minuten voor de thee kreeg DVVC een vrije trap ver buiten de zestien meter. Neset Olmez legde de bal breed op Ron Heijmans die met een wereldgaol de bal boven in de verre kruising torpedeerde en DVVC voelde dat er meer was te halen. Hierna waren er nog wat kansjes voor Geert Jacobs en Neset Olmez maar zonder resultaat waarmee met een 2-1 stand de thee werd opgezocht.
De thuisploeg kreeg in de rust een behoorlijke preek van hun trainer Eugène van der Heijden maar tevergeefs. “Onze spelers waren niet meer vooruit te branden” vertelde hij na afloop. De thuisploeg was geen schim meer van wat ze in het eerste kwartier lieten zien. Doelman Ersin Unal moest nog wel 2 maal tot het uiterste om een derde tegengoal te voorkomen maar tot echte uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet meer. De mannen van trainer Nijs Kivits kregen loon naar werken. In de 82
e minuut werd een scherp genomen corner van de voet van Wesley Luijten  fraaie ingekopt door Neset Olmez en beide ploegen stonden weer gelijk. Uiteraard een enorme domper voor de thuisploeg en vreugde aan de Dongense zijde. HHC ’09 ging in de resterende tijd op zoek naar de winnende treffer maar onder aanvoering van aanvoerder Ron Heijmans bleef de verdediging fier overeind. Sterker nog, Geert Jacobs had in de slotminuut de winnende op zijn schoen maar door een verkeerde keuze ging deze kans om zeep en zo bleef de stand in evenwicht. Voor komende zondag de ontmoeting tegen Blauw Wit ’81, aanvang 14:30 uur op Sportpark Dongekant.