Scheidsrechter

Spijkers, R.H.W.M.

Accommodatie

Onbekend

In de strijd tegen degradatie telt elk punt voor DVVC  voor lijfsbehoud. In de normaal beladen derby tegen Blauw Wit ’81 uit De Moer stond DVVC voor de moeilijke opgave om met een gehavend team de strijd aan te gaan op Sportpark Dongekant. Coach Nijs Kivits miste een handvol basisspelers en dat gemis brak de groenwitten op. Zonder meer kansloos was de thuisploeg tegen de soepel draaiende tegenstander. Door de glansrol van DVVC-keeper Ersin Unal en de mildheid van de aanvallers van Blauw Wit ’81 bleef de teller uiteindelijk steken bij een 0-5 verlies voor DVVC.

DVVC kon geen enkel moment aanspraak maken op een goed resultaat en had geluk dat de rust bereikt kon worden met een 0-1 achterstand. Blauw Wit’81 dicteerde het spel en het tempo en DVVC stelde daar weinig tegenover. De bezoekers kwamen al in de 9e minuut op voorsprong, zij het met het nodige geluk. Een voorzet vanaf rechts caramboleerde via het lichaam van Jeffrey Weterings achter doelman Ersin Unal. In de fase hierna kregen de bezoekers veelvuldig de gelegenheid om de score uit te bouwen doch dat lukte voor de rust echter niet meer.

Kort voor de pauze was DVVC voor de eerste keer gevaarlijk toen een vrije trap van Marc Gitz bij Remco Kroese terecht kwam. Via een hakje probeerde hij doelman Ruud van den Oord te verrassen doch deze was attent en voorkwam hiermee de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf kwam Blauw Wit’81 als snel op 0-2 via de zeer behendige Thiemo Netten. Enkele minuten later mocht Remco Boereman de score verhogen naar 0-3 waarna Bas Jansen in de 56e minuut via een kopbal voor 0-4 zorgde.

Een grote afstraffing in deze derby leek het gevolg te worden van de aanvalsdrift van de bezoekers. De aanvallers hadden hun vizier echter niet scherp staan en ook DVVC-doelman Ersin Unal neutraliseerde vele mogelijkheden. Nadat hij eerst nog gestuit werd door de doelman soleerde Thiemo Netten in de 76e minuut door de defensie van DVVC en nu lukte het hem wel om de doelman te verschalken: 0-5.

Bij deze score bleef het gelukkig voor DVVC.

De slotfase van de competitie wordt ongemeen spannend voor DVVC. Om nacompetitie voor degradatie te ontlopen zal uit de resterende 3 wedstrijden de nodige punten gepakt moeten worden. De komende 2 weken kan DVVC zijn worden likken om dan op 30 april a.s. thuis aan te treden tegen directe concurrent Raamsdonk. Als die strijd gewonnen kan worden zetten de groenwitten een belangrijke stap op weg naar klasse behoud.

DVVC-v.v. Raamsdonk op 30 april a.s., aanvang 14.30 uur op Sportpark Dongekant.