Jordi van de Korput (intikker)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

30 april 2017 14:30

Engelen, N.L.M. van

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg, 6 punten achterstand en een slecht doelgemiddelde, is de nacompetitie zo goed als zeker. Zondag had DVVC goede zaken kunnen doen om naaste belager Raamsdonk te verslaan maar de bezoekers namen zelf de 3 punten mee naar huis en speelde zich hiermee officieus veilig.

De laatste jaren heeft DVVC geen goede herinneringen met het treffen tegen Raamsdonk. Zowel uit als thuis waren telkens de blauwwitten de groenwitten te slim af. Zo ook afgelopen zondag. Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd, de belangen waren immers groot aan beide kanten. In de eerste 45 minuten was er aan DVVC zijde slechts één kans te noteren. Dennis Kras gaf scherp voor en Wesley Luijten stond plots oog in oog met de Raamsdonk doelman die zijn werk prima deed en zo het enige gevaar aan DVVC zijde wist te keren. Raamsdonk daarentegen was vaker bij het vijandelijk doel, kreeg redelijk wat mogelijkheden maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Toch kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong, zei het met wat geluk. In de 28e minuut werd een vrije trap vanaf de zijlijn ongelukkig doorgekopt door Kevin Zijlmans en verdween pardoes tegen de touwen, doelman Ersin Unal was kansloos. Bij DVVC knakte er iets en Raamsdonk voelde dat er meer te halen was. Een minuut voor de thee rukte Raamsdonk aanvoerder naar voren en zijn subtiel passje werd eenvoudig ingetikt door Jordi van de Korput en verdubbelde hiermee de stand. Nog voor het eindsignaal van de eerste helft had de wedstrijd al beslist kunnen zijn als een Raamsdonk speler iets zorgvuldiger met zijn royale kans was omgesprongen. Hij zag de DVVC doelman te ver voor zijn doel staan maar zijn lob had niet de juiste richting.
Na de verplichte break een heel ander DVVC. Trainer Nijs Kivits bracht 2 verse krachten binnen de lijnen en de missie was duidelijk: scoren. Al na 2 minuten leek dit al te gebeuren. Een kopbal van Neset Olmez werd ter nauwe nood gekeerd door de ingevallen doelman van Raamsdonk. Enkele tellen later moest DVVC goalie Ersin Unal tot het uiterste om een van richting veranderd schot te keren. Dit was ook zijn enige optreden in de tweede helft, Raamsdonk ging slordig om met de verkregen ruimte en was zelden meer gevaarlijk. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Raamsdonk maar tot echt uitgespeelde kansen kwam DVVC niet. Een afstandsschot van Remco Kroese werd zonder probleem gekeerd. Maikel van Bragt had wel pech dat zijn verdwaald schot de lat raakte en de terugkerende bal werd door Neset Olmez net voorlangs geschoten. Een vrije trap van Ron Heijmans was verder het enige wapenfeit en Raamsdonk kon eenvoudig de wedstrijd uitspelen, DVVC was niet meer bij machte nog iets af te dwingen en de teleurstelling was na afloop te zien aan de gehele groep. Met nog 2 wedstrijden te gaan, beginnende komende zondag de uitwedstrijd tegen Irene ’58 en tot slot de laatste (thuis)wedstrijd van de reguliere competitie tegen het reeds gedegradeerde SVG. Daarna kunnen de mannen van trainer Nijs Kivits zich gaan opmaken voor de nacompetitie.