Assist: Dennis Kras

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

7 mei 2017 14:30

Panjoel, H.S.A.

In een wedstrijd waar in feite geen belangen meer op het spel stonden, Irene ’58 had zich al veilig gespeeld en DVVC was al veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, waren de bezoekers beduidend de bovenliggende partij. Dat de uitslag slechts 0-1 was had oa te maken met het uitstekend keeperswerk van de pas 16 jarig doelman Jelle van Mook van Irene ’58.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel en na bijna een kwartier spelen was het Geert Jacobs die de eerste speldenprik uitdeelde richting vijandelijk doel. Luttele minuten later moest doelman Ersin Unal in actie na een geplaatste kopbal. Dit was dan ook zijn enige optreden in het eerste bedrijf. Hierna kreeg DVVC wat mogelijkheden via Remco Kroese, Ron Heijmans en Geert Jacobs maar telkens zonder resultaat en zo ging men met een brilstand de kleedkamer opzoeken.
De thee had DVVC goed gedaan, al in de eerste minuut had Stefan Celi de openingsgoal op zijn schoen maar de jeugdige doelman redde bekwaam. Het was wel uitstel van executie. Dennis Kras ging goed door op links en bediende Remco Kroese op maat. Zijn snoeihard schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de thuisgoalie maar in de rebound moest hij toch capituleren: 0-1. Uiteraard wilde de thuisploeg zijn laatste wedstrijd niet verliezend afsluiten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met 2 kopballen (redding Ersin Unal) en een schot voorlangs kon de thuisploeg niet voor meer gevaar zorgen. Daarentegen kreeg DVVC regio kansen. Een lange rush afgerond met een lob van Koen Swanen leek het doel in te gaan maar een Irene ’58 verdediger kon te nauwer nood redding brengen. Halfweg de tweede helft had een mooi opgezette aanval meer verdiend maar weer stond de thuisdoelman in de weg, een schot van de ingevallen Dylan de Ruijsscher werd wederom gekeerd. In de slotminuten had Neset Olmez nog 2 niet te missen kansen maar ook deze waren niet besteed om nog iets aan de score te doen en na 90 mintuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Panjoel uit Reusel voor het laatst en ging DVVC als verdiende winnaar van het veld. Zeker in aanloop voor de nacompetitie een opsteker voor het zelfvertrouwen.
Zondag a.s. de laatste (thuis)wedstrijd van de reguliere competitie tegen het gedegradeerde SVG, aanvang 14:30 uur op sportpark “Dongekant”