Mitch Jansen (schot)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

14 mei 2017 14:30

Munani, F.

In een wedstrijd waar geen belangen meer op het spel stonden maakte beide ploegen er een spectaculaire wedstrijd van. Zowel SVG als DVVC ging vol voor de winst wat uiteindelijk beide partijen niet lukte. In een opwindende slotfase, waarin SVG de buit binnen dacht te hebben, kwam de thuisploeg in blessuretijd alsnog langszij.
In een open wedstrijd, waarin beide ploegen veel kansen creëerden, was de eerste helft duidelijk voor DVVC. In de 13e minuut kwam DVVC op voorsprong via een pegel van Stefan Celi en enkele minuten later verdubbelde Kevin van Loon de score na prima voorbereidend werk van Remco Kroese. Wachten was op meer doelpunten maar in de eerste helft bleef het bij deze 2 treffers. Daarentegen moest doelman Ersin Unal ook met regelmaat in actie komen maar hield ferm zijn doel schoon.
Amper na het eerste fluitsignaal in de 2
e helft maakt SVG de aansluitingstreffer en enkele minuten later was de stand weer in evenwicht. De bezoekers geloofde in een gunstig resultaat en gingen op zoek naar de voorsprong. De gelegenheidsdefensie van DVVC kreeg het zwaar maar kon lang nog een treffer tegen houden. Met name de 16 jarige JO17-1 speler Nick Horsten speelde zeer verdienstelijk bij zijn debuut in de hoofdmacht. Over en weer kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden en een 2-2 remise leek de eindstand totdat in de allerlaatste minuut Mitch Jansen van SVG met een droge knal iedereen verrast en de overwinning leek op te eisen. Ver in blessuretijd knalde Stefan Celi de bal op de lat en bij de terugspringende bal had Dylan de Ruijsscher de bal voor het intikken en bepaalde hiermee de uiteindelijke 3-3 eindstand.

Komende zondag begint DVVC aan de nacompetitie met een tweeluik met 5e klasser Barca uit Breda. De winnaar van deze 2 ontmoetingen speelt volgend seizoen in de 4e klas.
Barca – DVVC, aanvang 14:30 uur op sportpark De Wisselaar, Terheijdenseweg 512 te Breda