8 - 6

RKTVC MO17-1

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 3

11 maart 2017 12:45

Voor de eerste thuiswedstrijd van MO17 moesten de dames wat eerder aantreden dan normaal. Om 12.45u ipv 14.30u. Tegenstander ditmaal RKTVC, uit het ‘verre’ Tiel. Een tegenstander waar nog niet zo heel veel over bekend is omdat deze wedstrijd voor dit team de eerste in de huidige competitie is.

Wat kunnen de groen-witte verwachten?
Nou fel strijdende tegenstandsters die zich het kaas niet van het brood laten eten. Snelle passes, goed overspel, gerichte schoten en doorzetters. En een tegendoelpunt!
Hoewel er voor de thuisploeg al wel enkele kansjes waren werden die niet verzilverd, iets wat de meiden uit Tiel wel deden. 0-1.
Gelukkig lieten de Dongense meiden zich niet direct uit het veld slaan en gingen fel in de tegenaanval, wat resulteerde in de gelijkmaker: 1-1.
De smaak te pakken trokken ze wederom fel van leer en kwamen op voorsprong: 2-1.
Dat de Tielse dames zich niet zomaar in de hoek lieten drukken werd nog voor de rust duidelijk. Ze brachten de score op gelijke hoogte: 2-2

Snelle uitval richting Tiels doel
Na de rust twee felle teams op het veld, waarbij het voordeel in eerste instantie voor de thuisploeg is. Hadden ze in de eerste helft wat langer tijd nodig om het net te vinden, in de tweede helft vielen doelpunt 3 en 4 redelijk vlot: 4-2
Hebben de groen-witte te vroeg gepiekt? Balverlies door slordige passes, elkaar niet kunnen vinden door gebrek aan communicatie en misverstand bij verdediging zorgt voor een 3e en een 4e tegendoelpunt: 4-4.
Twee stevig aan elkaar gewaagde ploegen staan hun vrouwtje op het veld aan de Dongekant.

Blijven strijden
Beide ploegen blijven strijden om er meer dan 1puntje uit te halen. Om de dames te blijven motiveren staan vele positief coachende en complimenten uitdelende fans langs de lijn, de bal bijna in het doel van de tegenstander te kijken. En … het werkt. Weer 2 doelpunten voor de thuisploeg erbij: 6-4.
De groen-witte knokken nog harder: 7-4
Hoe is het conditioneel? Hoe lang nog op de klok? Wordt de afstand nog vergroot? Ja: 8-4
Volgens de scheidsrechter is het nog 10minuten. Ai, das een tegenvaller.
De Tielse dames zien hierin nog een mogelijkheid om nog eens extra fel uit te halen en daar is nummer 5: 8-5.
Nog een keer een uitval en een opstoot naar het Dongense doel en zowaar: 8-6 in de touwen.
Scheidsrechter geeft aan: Nog 1 minuut. Denkend aan de wedstrijd in Camp Nou heb je aan 20sec. genoeg. 1 minuut is 3x 20sec.
Maar gelukkig voor de thuisploeg, zo ver komt het niet. Grote opluchting na het laatste fluitsignaal. Wedstrijd gewonnen, 3punten in de pocket. Eindstand 8-6

Volgende week wederom thuis, tegen Papendrecht. Aanvang wedstrijd: 14.30u. Tot dan!