5 - 1

SC 't Zand JO9-4

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 4e klasse 36

18 maart 2017 9:30

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 , ‘t Zand. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander werd met 5-0 gewonnen, dus een overwinning was mogelijk volgens de Groen Witten.

De opdracht voor vandaag was winnen en direct vanaf het 1e fluitsignaal druk zetten. En dat gebeurde dan ook. Na de aftrap door ’t Zand werd gejaagd op de bal en met succes. Als snel werd een eerste onderschepping omgezet in een doelpoging, echter de keeper van ’t Zand zat er tussen en kon de bal uit het doel houden.

DVVC bleef aanvallen, maar ook ’t Zand probeerde het doel op te zoeken. Echter de aanvallen van ’t Zand werden keer op keer gestopt door de verdediging van DVVC. Nu was het zaak om de openingstreffer te maken. En halverwege de eerste helft was dit dan ook het geval, DVVC 1 – ’t Zand 0.

Maar DVVC vond de 1-0 niet voldoende en ging op zoek naar een volgend doelpunt. En voor rust viel dan ook het 2e doelpunt in het voordeel van DVVC.

In de rust werd door diverse spelertjes aangegeven dat er meer te behalen was. Dus vanaf het begin van de 2e helft ging de jacht naar doelpunten dan ook onverminderd door.

Diverse pogingen leiden echter nog niet tot een doelpunt, wel was duidelijk dat er opgelet moest worden. T Zand slaagde er zelfs in om een tegendoelpunt te scoren.

Het tegendoelpunt motiveerde de DVVC-ers mogelijk nog meer om nog een doelpunt te gaan scoren. T Zand speelde geen rol van betekenis meer in aanvallend opzicht, maar verdedigend werd niet opgegeven. Door mooi voetbal, goed overspel en individuele acties kwamen er nog 3 doelpunten bij voor DVVC.

Eindresultaat 5 -1 in het voordeel van DVVC. Daarmee werd ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten en behoud DVVC de koppositie.

Volgende week de wedstrijd tegen de huidige nummer 2, DESK. Hopelijk mogen we dan weer het mooie voetbal zien zoals we dit al weken zien...