Unitas'30 JO11-7

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 5e klasse 24

25 maart 2017 10:30

DVVC - Unitas'30. Ruststand 1-1. Eindstand 5-2.

Zaterdag 25 maart. Het was een prachtige lentedag. De zon scheen en het was weer een dag om een wedstrijd te spelen. Op deze dag mochten de kinderen van JO11-1 een thuiswedstrijd spelen. Eens een keer lekker uitslapen, want de thuiswedstrijden beginnen om 10.30 uur. Tegenstander was vandaag Unitas'30 uit Etten-Leur. Hier hadden ze al een keer tegen gespeeld en toen was de einduitslag 2-3. Het was toen een nipte overwinning. De vraag was dan ook, hoe het deze keer zou gaan.
De jongens en meisjes gingen na het fluitsignaal snel van start. Echter hadden ze erg veel moeite om elkaar te vinden en de bal goed onder controle te krijgen. Unitas speelde sterk en liet DVVC nauwelijks spelen. Er werd veelal op de helft van DVVC gespeeld. Af en toe kon DVVC doorbreken, maar de goal van de tegenstander was niet in zicht. Na ongeveer 17 minuten scoorde Unitas. Er werd ook erg goed overgespeeld door Unitas, dus de goal zat er ook aan te komen. DVVC stond met 0-1 achter. De schrik zat er wel in bij DVVC. Dit hadden ze niet verwacht. Toch gaven ze niet op. Unitas voelde zich erg sterk en ging op zoek naar het volgende doelpunt. Er werden vanuit Unitas meerdere kansen gecreëerd. Echter de keeper van DVVC verrichtte ook heel goed werk. Hij hield meerdere ballen goed tegen. Unitas probeerde het weer en schoot erg hard op de lat. Nog geen tweede doelpunt. DVVC begon zich stapje voor stapje te herpakken en brak vlak voor rust ineens uit. Door goed overspel kwamen ze bij de goal en konden scoren. 1-1. Vlak na dit doelpunt werd het rustsignaal gegeven. De kinderen gingen met de Kees en Raymond naar de kleedkamer om de tactiek eens goed door te bespreken. Dit werd wederom gedaan onder het genot van een glaasje ranja. En toen was de rust alweer voorbij. De kinderen stonden alweer op het veld om aan de tweede helft te beginnen. Zouden de tactische woorden van Kees en Raymond hebben geholpen in de rust? Dat was nog afwachten. In ieder geval liet DVVC beter spel zien dan in de eerste helft. Er werd weer overtikt, spelers werden weer gevonden en iedereen was feller op de bal. Unitas speelde op hetzelfde tempo als in de eerste helft. Echter het tempo van DVVC lag nu vele malen hoger en al heel snel scoorde DVVC. 2-1. DVVC had de smaak te pakken en ging door. Vrij snel na de 2-1 scoorde DVVC weer. 3-1. Unitas probeerde ook het tempo te verhogen, maar helaas voor hun deed DVVC dat op dat moment ook. DVVC brak weer door en scoorde de 4-1. Het spel van DVVC was vele malen beter in de tweede helft. Er werd door de kinderen beter gecoacht naar elkaar toe en veel positiever gereageerd. Dat resulteerde dat er zelfs de 5-1 op het scorebord kwam te staan. Unitas gaf zich echter niet gewonnen en bleef proberen een gaatje te vinden. Door een inschattingsfout van de keeper van DVVC rolde de bal toch nog een keer het doel van DVVC binnen. 5-2. Hier bleef het dan ook bij. 5-2 was de eindstand. De kids van DVVC hebben laten zien dat ze niet opgeven. Ondanks de slechte start zijn ze doorgegaan met voetballen. Goed werk geleverd, toppers! Op naar volgende week. Dan moeten deze kids tegen Waspik. Kunnen ze dan ook dit speelniveau laten zien? We wachten het af.....