Blauw Wit'81 JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 4e klasse 36

1 april 2017 9:30

Moeizaam begin eindigt in ruime zege

Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw Wit op het programma, tegen deze ploeg was door afgelastingen nog niet gespeeld. Het puntenaantal van Blauw Wit was bij een aantal DVVC-ers bekend en zij begonnen dan ook te roepen dat het een makkie zou worden.

Dit moest enthousiasme moest getemperd worden want de wedstrijd moest uiteraard eerst nog gespeeld worden. De opstelling werd bekend gemaakt waarna we naar het veld konden gaan. Na een warming up nam iedereen de toebedeelde positie in en was het wachten op het eerste fluitsignaal.

Na een aftrap door Blauw Wit werd de bal snel veroverd en werd er opgestoomd naar het doel van Blauw Wit. Binnen een minuut lijkt DVVC de voorsprong al op te eisen, maar helaas gaat de bal tegen de paal. En dus geen vroege openingstreffer.

DVVC blijft aanvallen en komt geregeld dichtbij het doel van de tegenstander, maar helaas lukt het scoren niet. Pas in de 15e minuut lukt het DVVC om te scoren en de voorsprong te nemen. Dit wordt ook direct de ruststand.

De 1e helft is voor DVVC doen niet heel goed verlopen. In de rust is het dan ook zaak om de spelers scherp te krijgen voor de 2e helft. Er worden de nodige aanwijzingen gegeven en na het drinken van de ranja is het tijd voor de 2e helft.

Na de rust wordt al snel duidelijk dat de spelers de opdracht goed hebben begrepen. En daardoor volgt dan ook snel het 2e doelpunt voor DVVC. Dit doelpunt zou niet het enige doelpunt van de tweede helft zijn. Er volgen nog 6 doelpunten. In de 2e helft laat DVVC zien de betere ploeg te zijn met als eindresultaat een 8 – 0 overwinning.

Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt voorzichtig gedacht aan het behalen van een kampioenschap. Maar er wordt niet op de zaken vooruitgelopen en de spelers kijken nu eerst uit naar de wedstrijd van volgende week. Dan staat er een uitwedstrijd tegen Gudok op het programma.

Maar vandaag was wederom een topprestatie !!!