DVVC JO9-1G

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 4e klasse 36

8 april 2017 8:30

DVVC haalt moeizaam punt binnen

Vandaag stond in alle vroegte de wedstrijd tegen Gudok op het programma. De weersomstandigheden zijn uitermate goed, maar of dit vroege tijdstip DVVC goed gaat doen is de vraag.

Aan de zin om te voetballen ontbreekt de DVVC-ers in ieder geval niet. Ze staan dan ook te trappelen om te mogen beginnen. De opdracht vandaag is vooral niet denken aan een eventueel kampioenschap, maar je bezig houden met de wedstrijd van vandaag. En voor vandaag geldt zoals gebruikelijk ook dat het belangrijk is dat er met plezier gespeeld wordt.

Al snel na het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat Gudok geen makkelijke tegenstander is en dat er goed opgelet moet worden. Dit wordt pijnlijk duidelijk als Gudok na 4 minuten een uitgelezen kans krijgt en deze kans ook om weet te zetten in een doelpunt.

Gelukkig laat DVVC zich door deze vroege goal niet uit het veld slaan en wordt er gejaagd op een doelpunt voor DVVC. Helaas verdwijnt de bal na 17 minuten spelen wederom in het doel van DVVC en staat DVVC met 2 – 0 achter. Deze situatie is nieuw voor de Groen-Witten en de vraag is hoe ze hier mee omgaan.

Het antwoord is : goed. Er wordt gestreden om elke bal en de druk wordt opgevoerd. Gudok wordt teruggedrongen op de eigen helft, maar het scoren lukt de DVVC-ers niet. Tot, in de laatste minuut, de bal op een gunstige plaats bij een DVVC-er uit komt. De uithaal verdwijnt dan ook in het net en daarmee heeft DVVC de achterstand teruggebracht tot 1 doelpunt.

Na dit doelpunt klinkt het fluitsignaal voor de rust. Tijd om met de spelers de eerste helft door te nemen en de tactiek voor de 2e helft te bespreken.

De tweede helft laat DVVC een beter gecontroleerd spel zien dan in de eerste helft en neemt de wedstrijd over. De combinaties beginnen steeds beter te lopen en DVVC krijgt diverse kansen. Echter het lukt maar niet om een doelpunt te scoren en dat terwijl de minuten verstrijken.

Een afzwaaiende bal komt in de 34e minuut voor de voeten van een DVVC-er die zich geen moment bedenkt en direct uithaalt. De bal verdwijnt achter de doelman van Gudok. De achterstand is weggewerkt en er is zelfs nog tijd om te proberen de voorsprong te nemen. Diverse acties van DVVC belanden in een oerwoud van benen omdat alle spelers van Gudok in de verdediging meehelpen.

In de laatste minuut lukt het DVVC om nog een aanval op te zetten, maar ook deze lijkt te stranden voor het doel van Gudok. De bal wordt echter niet goed door Gudok weggewerkt en DVVC pakt de bal op. Het doel lijkt binnen bereik te zijn, maar helaas fluit de scheidsrechter af en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Goed gestreden allemaal en een achterstand omgezet in een gelijkspel. Het is dan wel geen overwinning maar ook dit resultaat is iets om trots op te zijn. DVVC behoudt hiermee de ongeslagen status.