Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 2

25 maart 2017 14:00

(Tekst: Pascal Stadhouders)

Zaterdag 25 maart 2017

Onder het genot van een lekker zonnetje vandaag thuis tegen Virtus. De dames hadden er zin in en al snel legde ze Virtus aan banden. Virtus werd vastgezet op eigen helft en kleine kansen ontstonden. Helaas konden deze kansen niet worden omgezet in een doelpunt omdat de keepster van Virtus een echte sta in de weg was en met verve haar doel schoon hield. In de eerste helft was Virtus nauwelijks gevaarlijk en kwam het niet verder dan een paar schoten van afstand. Ondanks het grote veldoverwicht wist DVVC dit niet op het scorebord tot uitdrukking te laten komen en ging men met 0-0 d rust in. In de tweede helft eenzelfde beeld, DVVC veelvuldig op de helft van Virtus en Virtus in de verdediging. De keren dat Virtus wist uit te breken was daar steeds weer de DVVC defensie die gedegen en kordaat optrad en iedere aanval wist af te slaan. Aan de andere kant kreeg DVVC diverse kansen en net als in de eerste helft was het de uitstekend keepende doelvrouwe die DVVC diverse keren van het score afhield. De keren dat zij geslagen was was er de paal of en verdedigster die in de weg stond. Een aantal keer probeerde DVVC het van afstand waarbij de bal in sommige gevallen rakelings naast ging. Naar het einde naam de spanning toe en was het de vraag of er nog gescoord zou worden. Door het harde werken zaten een aantal dames er doorheen waardoor Virtus een paar keer gevaarlijk kon uitbreken waarbij Mirthe een paar keer handelend moest optreden. Het laatste wapenfeit van Virtus was een laag geplaatst schot wat een meter of twee naast ging. DVVC zette nog eenmaal aan om alsnog de winnende treffer te maken. Helaas zat het er niet in en moest men genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Op basis van het harde werken en het veldoverwicht was een overwinning meer als verdiend geweest maar men krijgt niet altijd wat het verdiend.

De dames kunnen zich nu gaan opmaken voor een doordeweekse wedstrijd. Aanstaande woensdag, staat thuis om half zeven een bekerwedstrijd op het programma tegen TSC.