Tom Siliakus (scrimmage)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

5 maart 2017 14:30

Dekkers, G.W.C.M.

DVVC heeft met de ontmoeting tegen sv Reeshof een puntje overgehouden. In de heenwedstrijd werd destijds afgetekend met 4-0 verloren maar afgelopen zondag kwam DVVC goed voor de dag en speelde met 1-1 gelijk tegen het jeugdige team uit Tilburg.

De bezoekers begonnen fel en al in de eerste minuut moest doelman Ersin Unal tot het uiterste om een vroege achterstand te voorkomen. Sv Reeshof was beduidend sterker en de verdediging van DVVC had zijn handen vol om erger te voorkomen. De thuisploeg was nauwelijks op het vijandelijke helft te vinden en de eerste doelpoging was dan ook pas na 20 minuten, Stefan Celi schoot vanaf de punt van de 16 meter rakelings over. DVVC coach Nijs Kivits moest noodgedwongen al zijn 3 wissels al binnen het half uur in het veld brengen en hierna nam DVVC het initiatief weer over. Aan beide kanten werden wat kansjes afgedwongen maar tot scoren kwam het niet tot aan de thee. Na de verplichte break kwam DVVC furieus uit de startblokken en creëerden kans na kans en het wachten was dus op de openingstreffer. Ron Heijmans, Remco Kroese, Jan-Willem Siemons en Emran Pourmanaf hadden allen de mogelijkheid de score te openen maar telkens kwamen de bezoekers goed weg tot aan de 65e minuut. Maikel van Bragt speelde zich mooi vrij en plaatse de bal in de voeten van Remco Kroese die nu wel het net wist te vinden. Vijf minuten later hadden de bezoekers de gelegenheid de stand recht te trekken via een vrij gemakkelijk gegeven penalty maar doelman Ersin Unal keerde de inzet van sv Reeshof spits Tom Siliakus. Bij een scrimmage bij de terugkerende bal verdween alsnog in het doel en zo kwam sv Reeshof alsnog op 1-1. Hevige protesten aan DVVC-zijde mochten niet baten. De DVVC doelman werd in zijn keepersgebied belaagd maar de scheids legde het anders uit en zag het als een uitglijpartij van de doelman. Met nog 20 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk maar het vuur was enigszins gedoofd aan DVVC zijde, alleen een schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal van Neset Olmez had voor de overwinning kunnen zorgen. Ook bij de bezoekers was er geen overtuiging meer en beide partijen leken tevreden met een puntendeling. Qua spel waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, een licht overwicht van Reeshof in de eerste helft en een sterk DVVC in de 2e helft maar qua kansenverhouding zou een overwinning niet onverdiend zijn geweest voor de thuisploeg. Al met al een verdienstelijk punt gehaald. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dekkers konden de 22 spelers snel de warme douche opzoeken.
Komende zondag de thuiswedstrijd tegen TSV Gudok, aanvang 14:30 uur op Sportpark “Dongekant”.