Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 2

18 maart 2017 9:30

Zaterdag 13 maart 2017

Vandaag op het programma de wedstrijd uit in Breda tegen SAB.
 In alle vroegte vertrekken om om half tien te kunnen aftrappen. Met een flinke wind en een lichte bal zou het voor beide partijen niet makkelijk voetballen worden. Toch was het al snel DVVC wat al snel het heft in handen nam en kansen wist te creëren. Bij de derde grote kans wat is raak. Patty bracht de 0-1 voorsprong op het bord.
Amper twee minuten later werd Patty vrijgezet voor de keepster. Met een bekeken schot passeerde zij de doelvrouw voor de tweede keer. 0-2. De tegenstander kon geen vuist maken en de keren dat SAB op de helft van DVVC kwam werden ze bekwaam afgestopt door de DVVC defensie. Kansen waren er wel voor DVVC en men had de stand voor de rust moeten verdubbelen. De doelvrouw van SAB stond echter haar mannetje en hield haar net schoon. Jenna kwam nog dichtbij toen een schot van haar via de buitenkant van de paal achter ging. Met een verdiende 2-0 voorsprong ging men de rust in. In de tweede helft had DVVC wind mee en er werd diverse keren van afstand geschoten, helaas leverde dit geen treffer op omdat ballen net over of naast gingen. Werd de bal wel op goal geschoten was de doelvrouw alert en keerde bekwaam de inzetten.
Na een kwartier in de tweede rust een corner, Patty gooide de bal voor. De bal werd bij de eerst paal verkeerd beoordeeld waarna deze ineens de goal indraaide. De verdiende 0-3 op het bord. DVVC bleef zoeken naar meer goals. Het houtwerk, lat en paal, stonden deze keer een treffer in de weg. Aan de andere kant had gelegenheidskeepster, LInde. (zij keepte omdat Mighalle elders een wedstrijd moest gaan keepen) een eenzame tweede helft. Welgeteld een keer zag zij SAB een schot aan zich voorbij gaan. Dit schot ging echter naast. Met een score van 0-3 was het einde wedstrijd. Een puik resultaat van de dames en de drie punten konden worden bijgeschreven. Het gehele team verdiend een pluim voor de inzet en manier waarop men de duels aanging. Men liet zich niet ondersneeuwen en gingen de duels Stevig maar fair aan.
Als ze dit vasthouden komt het in de 1e klasse zeker goed.