Zomaar een woensdagavond, tijd om t kampioenschap veilig te stellen :)

Olympia'60 JO9-2

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 4e klasse 36

19 april 2017 19:00

DVVC JO9-1 KAMPIOEN !!!

Woensdagavond, een ongebruikelijk moment voor een wedstrijd. Maar ivm vakanties is de wedstrijd tegen Olympia'60 verzet naar deze avond. Dus in plaats van trainen vanavond wordt er een wedstrijd gevoetbald en wat voor één. DVVC heeft namelijk aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden.

Aan energie ontbreekt het spelers in ieder geval niet, zodra ze het terrein van DVVC op zijn gekomen zijn ze al druk in de weer. Nu maar hopen dat deze energie ook op het veld goed tot uiting komt.

In de kleedkamer wordt nog wel duidelijk gemaakt dat er niet te veel moet worden gedacht aan het wel of niet kampioen kunnen worden, maar dat er eerst een wedstrijd gespeeld moet worden. Nadat de opstelling bekend is gemaakt kan richting het veld worden gegaan voor een warming up.

De wedstrijd en het kunnen behalen van het kampioenschap is tot velen doorgedrongen. Er staat dan ook het nodige publiek langs de zijlijn om de Groen-Witten aan te moedigen. Ook paar jeugdteams hebben de training eerder beëindigd om de wedstrijd te kunnen volgen.

Dan is het zo ver. Er wordt gefloten voor het begin van de wedstrijd. De aftrap is voor Olympia maar het duurt niet lang voor DVVC de bal te pakken heeft. De bekende druk op het doel van de tegenstander wordt dan ook weer direct gezet. Het is min of meer wachten op het moment waarop het eerste doelpunt gaat vallen.

Na 5 minuten is dat moment daar en ligt de bal in het doel van Olympia. De minuten daarop zijn er diverse pogingen van DVVC om nog een doelpunt te scoren.

Halverwege de eerste helft volgt deze tweede treffer van DVVC, waarmee een druk van de schouders lijkt te vallen. Dit neemt niet weg dat de honger naar meer doelpunten weg is. Net voor rust valt ook nog de 3 – 0.

In de rust wordt er gewisseld van keeper en worden nog wat aanwijzingen doorgegeven. De aftrap na rust is voor DVVC. Als snel valt het 4e doelpunt. Dit doelpunt wordt razend snel gevolgd door een 5e, 6e en 7e doelpunt.

De verdedigers van DVVC rukken steeds verder op en worden daarmee extra aanvallers. Daar waar DVVC het normaal moet hebben van doelpunten die van dichtbij worden gescoord wordt nu geprobeerd met afstandsschoten het doel te treffen. Sommige schoten komen zeer dichtbij maar belanden helaas niet in het net.

In de 15e minuut van de tweede helft valt het 8e doelpunt voor DVVC. Dit is tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Met een 8 – 0 overwinning kan DVVC het kampioenschap gaan vieren. DVVC heeft 9 wedstrijden gespeeld en heeft hiervan 8 wedstrijden gewonnen en 1 gelijkspel behaald. Met deze resultaten kan DVVC niet meer worden ingehaald en is het met nog 1 wedstrijd te gaan zeker van het kampioenschap.

Namens Olympia ontvangen alle spelers een presentje, dit wordt heel erg gewaardeerd. Uiteraard vloeit ook de (kinder)champagne rijkelijk. En de fotoshoot mag ook niet ontbreken. Het feesten gaat nog even door tot in de kleedkamer. Nadat alle spelers zijn omgekleed wordt het team kort toegesproken in de kantine en krijgen ze ook daar nog een presentje. Omdat alle kinderen morgen weer naar school moeten kan er geen echt kampioensfeest worden gehouden. Dit kampioensfeest volgt later en dan zal er goed gevierd gaan worden.

Dit kampioenschap is het 6e kampioenschap dat achter elkaar wordt behaald door dit team. 4x kampioen op het veld en 2x kampioen van het DDOO toernooi. Dit is een fantastische prestatie.