Sarto JO9-10

Onder 9 zaterdag, JO9-2, 5e klasse 37

18 maart 2017 9:30

DVVC JO9-2 - Sarto JO9-10. Ruststand 2-1. Eindstand 4-3.

Na de mooie overwinning vorige week op VOAB, had DVVC er erg veel zin om te gaan voetballen. Ditmaal mochten ze thuis spelen. Het was even de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan, omdat het de hele nacht had geregend, maar de velden van DVVC lagen er mooi bij om toch te spelen. Vandaag moesten de jongens en meisjes tegen Sarto. Iedereen was aanwezig en na het eerste fluitsignaal ging iedereen vol in de aanval. Echter Sarto deed het ook goed en kon de aanvallen goed tegen houden. De teams waren aan elkaar gewaagd en er kwamen aanvallen van beide kanten. De vraag was natuurlijk wie er als eerst zou scoren. Het was deze keer niet DVVC, maar Sarto die scoorde. Zij kwamen op een 0-1 voorsprong. DVVC was geschrokken, maar liet de moed niet zakken en ging door met het overspelen van de bal, om zo bij de goal van de tegenstander te komen. En dit lukte ze. DVVC kwam op 1-1. Natuurlijk ging het niet makkelijk, maar DVVC probeerde om nog een keer te scoren. Ook Sarto probeerde het doel van DVVC weer te bereiken. Toch was het ditmaal DVVC die het eerder lukte en de 2-1 op het scorebord liet noteren. Met deze stand gingen de kinderen de rust in. Tijdens de rust werd er in de kleedkamer een bekertje ranja genuttigd en werden de kinderen positief aangemoedigd om zo door te blijven spelen. De ranja gaf de kinderen extra veel energie, want na de rust gingen ze er tegenaan. Al snel scoorde DVVC de 3-1. DVVC probeerde op dit tempo door te gaan en speelde goed naar elkaar over. Toch was het moeilijk om door de verdediging van Sarto heen te komen. Sarto was namelijk ook goed aan het spelen en wilde ook scoren. DVVC voerde het tempo iets op en kwam door de verdediging van Sarto heen en kon daardoor weer scoren. 4-1. Sarto gaf niet op en liet zien dat zij ook goed aan de bal konden zijn. Dit resulteerde in de 4-2. Sarto schroefde het tempo op, terwijl DVVC juist minder energiek overkwam. Sarto kon weer door de verdediging door breken en daardoor konden ze 4-3 scoren. Nu was het erg spannend. DVVC vocht, maar Sarto was op zoek naar de gelijkmaker. Echter was daar ineens het fluitsignaal. Einde wedstrijd. Wederom een winst voor de jongens en meisjes van DVVC JO9-2. Volgende week zaterdag moeten deze toppers weer een uitwedstrijd spelen in Tilburg