5 - 1

SC 't Zand JO9-9

Onder 9 zaterdag, JO9-2, 5e klasse 37

1 april 2017 9:30

Zaterdag 1 april. Een regenachtige morgen en 8 kinderen stonden te popelen om een wedstrijd te spelen.
DVVC startte erg sterk. Er werd al meteen goed samen gespeeld. De kinderen wisten precies wat ze moesten doen en bleven ook goed op hun posities spelen. Dit was vooraf in de kleedkamer ook goed besproken. SC 't Zand startte ook erg sterk en daardoor ging het gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd. De bal ging over en weer. DVVC zette al snel een stapje bij en liet zien dat ze snel waren en goed SC 't Zand uit konden spelen. Door erg goed samenspel kwamen ze voor de goal en scoorden. 1-0. Iedereen aan de kant was erg blij en ook de kinderen van DVVC waren blij met de eerste treffer. Zouden er nog meer kunnen volgen? DVVC begon na de aftrap meteen weer aan te vallen. Er werden meerdere kansen gecreëerd, maar er werd ook vaak naast geschoten en de verdediging van SC 't Zand zat er ook regelmatig met een voetje tussen. Toch kwam DVVC door fantastisch overspelen weer voor de goal uit en kon daardoor nog een keer scoren. DVVC leidde de wedstrijd met 2-0. SC 't Zand gaf echter niet op en zette de tegenaanval in. DVVC zwakte aan het eind van de tweede helft wat af en daardoor kwamen er meerdere kansen voor SC 't Zand. En natuurlijk lieten ze niet alle kansen onbenut. SC 't Zand scoorde en zette de teller voor rust op 2-1. Met deze stand gingen beide teams naar de kleedkamer. De kinderen van DVVC werden opgepept voor de tweede helft. Dus na de rust ging DVVC er weer vol tegenaan. SC 't Zand had meer moeite met de aanvallen van DVVC. DVVC begon weer kansen te creëren en benutte al vrij snel in de tweede helft één van deze kansen. 3-1. SC 't Zand liet het hoofd langzaamaan zakken. Er werd door SC 't Zand minder overgespeeld. DVVC begon meer langs de zijlijnen te spelen om zo langs SC 't Zand te komen. Dat lukte en daardoor werd door een mooie pass de spits van DVVC bereikt. Deze nam de bal goed mee en schoot de bal langs de keeper de goal in. 4-1. De kinderen van DVVC wilden allemaal scoren en dat kon je merken aan het positiespel. Niemand stond meer echt op zijn/haar positie. Er werd ineens op een kluitje gevoetbald. SC 't Zand probeerde daar gebruik van te maken, maar daar trapte DVVC niet in. Al snel zochten ze hun positie weer op en scoorden nog één keer. 5-1. Vlak na deze laatste goal werd er afgefloten.
Jullie hebben weer super gespeeld, jongens en meisjes. Op naar volgende week. DVVC moet volgende week uit tegen Riel. Hier hebben ze nog niet tegen gespeeld. Kunnen ze op dit tempo door gaan? Dat zien en horen we volgende week wel.