Onbekend

JO9-2 wordt 3e kampioensteam in een week bij DVVC <3

DVVC JO9-2 – SARTO JO9-10
(tekst: Peter vd Sluis / Foto’s: Tjitske Teuling)

Vandaag (zaterdag 29 april) staat voor de JO9-02 een belangrijke wedstrijd op het programma, het team kan kampioen worden bij een overwinning. Dit zorgt voor een licht gespannen situatie bij sommige spelers. Maar vandaag krijgen de spelers extra ondersteuning door de aanwezigheid van hun hoofdtrainer.
Na aankomst in Tilburg worden de spelers geïnstrueerd en wordt de opstelling doorgenomen. Daarna kan worden begonnen aan de warming-up. Als de scheidsrechter dit aangeeft worden de handen geschud van de tegenstander en neemt iedereen zijn positie in.
Kort daarop klinkt het eerste fluitsignaal en is de wedstrijd begonnen. Het lijkt even of DVVC niet goed weet hoe er gevoetbald moet worden, het spel komt enigszins rommelig en ongeorganiseerd over. Door de coaches worden de spelers gewezen op de plaatsen waar ze moeten staan of waar ze naar toe moeten gaan.
En dan begint het te lopen bij DVVC en ziet DVVC kansen komen. Maar ook Sarto laat een sterk spel zien in deze fase van de wedstrijd. De strijd gaat vooralsnog gelijk op. Langzamerhand lukt het DVVC de wedstrijd naar de hand te zetten. Dit leidt dan uiteindelijk ook in een mooi opgezette aanval die eindigt met een doelpunt in het voordeel van de groen-witten. 0 -1 voor DVVC.
Nu doorzetten is hetgeen dat DVVC moet doen. En dat lukt, DVVC blijft sterk spelen en blijft Sarto onderdruk zetten. Maar scoren lukt vooralsnog niet. Tot er weer een uitbraak is van DVVC en er door snel spel een tweede doelpunt kan worden gescoord. Dit doelpunt bepaald ook gelijk de ruststand.
In de rust blijven beide teams op het veld achter en worden aan beide kanten de teams toegesproken door de coaches. Voor de coaches van DVVC is het zaak om er voor te zorgen dat het team niet denkt dat de wedstrijd al gewonnen is, maar dat er tot het laatste fluitsignaal gevoetbald moet worden.
Na de aftrap voor de 2e helft blijkt dat de coaches van Sarto aan hun team ook een duidelijke opdracht hebben meegegeven. Sarto geeft zich absoluut niet gewonnen en lijkt ook nog te geloven in een overwinning. Dit hadden de spelers van DVVC toch niet helemaal voorzien en ze worden dan ook in de verdediging gedrukt. Sarto beloont zichzelf met een doelpunt en brengt de stand terug naar 1 – 2.
De riante voorsprong die DVVC had is teruggebracht naar een kleine voorsprong. Maar gelukkig beschikken de spelertjes over de nodige ervaring en veerkracht. DVVC begint zich terug te werken in de wedstrijd en krijgt weer kansen. Na enige minuten lijkt DVVC zich volledig te hebben herpakt en wordt de wedstrijd weer overgenomen. De spelers gaan er vol voor en werken allemaal keihard. Die inzet en goed voetbal wordt uiteindelijk beloond in een derde doelpunt voor DVVC.
Met nog een paar minuten te gaan moet het lukken om de overwinning af te dwingen. Het blijft zaak om deze voorsprong vast te houden en zeker niet te verslappen in deze fase van de wedstrijd. Dit wordt de spelers vanaf de zijkant op het hart gedrukt. Maar deze aanwijzing lijkt overbodig te zijn want DVVC heeft door dat de wedstrijd op zijn einde loopt en alle spelers zetten zich vol in om deze stand te behouden.
En dan klinkt het verlossende eindsignaal. Daarmee heeft DVVC er weer een kampioen bij. Door de ouders wordt een spandoek onthult waarop duidelijk te lezen valt dat DVVC er een kampioensteam bij heeft.