92'
Ronny Reniers (schot)

Mannen, 1, 5e klasse C

11 maart 2018 14:30

Met bovenstaande kop kun je denken dat D.V.V.C. er niet aan te pas is gekomen, maar de wedstrijd toonde toch een ander beeld.

Oisterwijk, de koploper in de 5e klasse C, was voetballend wel de betere ploeg, maar de beste kansen waren voor de rust voor D.V.V.C.. Zoals in de 6e minuut een mooie steekbal van Memik Kizilcik op Stefan van Dongen. Diens schot vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied ging langs de al verslagen keeper tegen de paal.

Schoten van Memik net naast en Stefan recht op de keeper brachten net niet de gehoopte voorsprong. In de 38e minuut een prima voorzet van Ron Heijmans die door Memik net naast werd geschoten. Oisterwijk werd voor de rust alleen gevaarlijk met corners en vrije trappen, maar daar wist onze uitstekend keepende Jan-Willem Siemons wel raad mee.

Ruststand 0-0

In de 52e minuut kreeg Oisterwijk een hoekschop te nemen waaruit de vrijstaande Bilel M’Rabet via de paal de 0-1 kon inkoppen Dat was een tegenvaller voor D.V.V.C. maar in de 60e min. kon men weer hopen toen scheidsrechter Musters uit Breda de bal op de stip legde wegens hands van een Oisterwijkse verdediger. Yunus Ozdemir zou de gelijkmaker moeten binnen schieten maar helaas voor D.V.V.C. ging de bal tegen de paal en bleef de achterstand op het scorebord staan.

Deze gemiste strafschop was de ommekeer in de wedstrijd. D.V.V.C. ging nog aanvallender spelen, dat is niet zo gek, maar door met veel spelers naar voren te gaan speelde ze wel Oisterwijk in de kaart. De toch al snelle spitsen kregen nu alle ruimte om te gaan counteren. Keeper Jan-Willem Siemons zag verschillende keren een Oisterwijkse speler op hem af komen en het lukte hem ook een paar keer om een doelpunt te voorkomen maar in de 69e minuut en 85e minuut was het Remsley Nepomuceno die de 0-2 en de 0-3 maakte. In blessuretijd maakte Ronny Reniers er 0-4 van.

Een terechte maar wel een geflatteerde overwinning voor Oisterwijk. Voor D.V.V.C. zijn er nog 11 wedstrijden te gaan, dus nog volop mogelijkheden om de doelstelling voor dit seizoen – spelen van de nacompetitie – te halen.