Datum

25 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met een hattrick van Fatih Kaya voor de rust en een hattrick van Stefan van Dongen na de rust hebben beide spelers een groot aandeel gehad in de grote overwinning van 8-0 op OVV’67.

Dat D.V.V.C. het altijd moeilijk heeft in de wedstrijden tegen OVV’67 is een vaststaand feit, maar afgelopen zondag heeft D.V.V.C. aangetoond dat het ook anders kan. Vanaf het begin zette D.V.V.C. zijn tegenstander onder druk. Na 3 minuten speelt Memik Kizilcik een diepte pass vanaf links op de vrijstaande Stefan van Dongen. Diens voorzet word goed afgewerkt door Fatih Kaya, 1-0. In de 17e minuut werd voor buitenspel gefloten voor de alleen op de keeper van OVV’67 afgaande Neset Olmez door de overigens goed leidende scheidsrechter Schrama uit Breda. In de 21e minuut trof een mooie kopbal van Yunus Ozdemir bijna het doel. In de 30e minuut ging wederom Neset Olmez alleen op de keeper af, maar door een goede ingreep van doelman Philipa van OVV’67 voorkwam hij dat Neset Olmez kon scoren. OVV’67probeerde in balbezit wel te voetballen maar kwam meestal niet verder dan het 16 meter gebied van D.V.V.C.. Keeper Jan-Willem Siemons had een rustige dag en als hij moest ingrijpen dan deed hij, zoals we van hem gewend zijn, altijd goed. Een voorzet van Memik Kizilcik in de 42e minuut werd door Fatih Kaya goed afgerond en de 2-0 stond op het scorebord. Drie minuten later, in de 45e minuut, weer een voorzet maar nu van de rechterkant waar Stefan van Dongen de bal voorzette en wederom Fatih Kaya op de goede plaats stond en de 3-0 maakte. Met deze hattrick was de ruststand bekend. In de 50e minuut vond een pass van Fatih Kaya Memik Kizilcik die niet aarzelde en snoeihard via binnenkant paal de 4-0 maakte. Stefan van Dongen speelde zich in de 55e minuut tussen drie verdedigers goed vrij maar helaas belande zijn schot op de paal. Twee minuten later maakte Stefan van Dongen via een klutsbal alsnog de 5-0. In de 70e minuut werd een prima voorzet van al weer Fatih Kaya mooi ingekopt door Stefan van Dongen, 6-0. Ook in de 78e minuut een mooie voorzet, deze keer van aanvoerder Ron Heijmans, die goed werd afgewerkt door Stefan van Dongen. Door dit doelpunt voltooide Stefan zijn hattrick en kwam de stand op 7-0. Vlak voor tijd, in de 88e minuut, werd een als voorzet bedoeld schot van Halit Karlidag door de keeper van OVV’67 – die vandaag niet zijn dag had – op knullige wijze in eigen doel werd gewerkt 8-0 en dat was tevens de eindstand. Door deze grote overwinning hopen wij dat D.V.V.C. de volgende wedstrijden met dezelfde inzet als vandaag tot een goed einde kan brengen.

De volgende wedstrijd is op maandag 2 april, 2e Paasdag, tegen LSV in Lennisheuvel (gem. Boxtel) aanvang 12.00 uur