3 - 2

SC 't Zand JO10-3

2e klasse 007

10 maart 2018 9:30

Na een al lange winterstop, die ook nog eens onvrijwillig werd verlengd door de winterse omstandigheden van de laatste 2 weken, mocht de JO10 vandaag de eerste wedstrijd in de 2e klasse spelen.

De tegenstander, ‘t Zand, had ook goede zin en was al vroeg op het DVVC terrein aanwezig. Dit leverde langs DVVC kant direct de opmerkingen op dat deze tegenstanders wel groot waren. En toegegeven de meeste spelers van ’t Zand waren inderdaad groter, maar dat wil nog niets zeggen over de voetbalkwaliteiten. Die moesten eerst bewezen worden, iets wat voor DVVC eveneens van toepassing is.

Als ’t Zand heeft afgetrapt kunnen de teams laten zien wat ze waard zijn. In de eerste fase van de wedstrijd speelt DVVC het spel zoals het gewend is te spelen. Echter deze tegenstander biedt “echt” tegenstand. Door deze tegenstand zijn diverse DVVC spelers al snel vermoeider dan verwacht en begint het besef te komen dat ze de bal het werk moeten laten doen.

Het spel van DVVC wordt vervolgens doordachter en de individuele acties worden omgezet in samenspel met veel passes. Hierdoor kan DVVC weer grip op de wedstrijd krijgen en ontstaat er een gelijke strijd tussen de teams.

Na tien minuten mag DVVC een hoekschop nemen, deze hoekschop is precies op maat en wordt netjes ingekopt. 1 – 0 voor DVVC. De euforie is echter van korte duur. Want 2 minuten later weet ’t Zand de bal in het net te krijgen en is de gelijkmaker een feit.

Beide teams laten zien voor de overwinning te willen gaan en de rest van de eerste helft zijn er dan ook kansen over en weer. Maar doelpunten blijven uit, waardoor er met een stand van 1 -1 wordt gerust.

Door de wijze waarop DVVC zich heeft herpakt na de openingsfase zijn er tijdens de rust weinig aanwijzingen nodig. En zijn er ook geen wijzigingen in openstelling nodig.

DVVC mag de wedstrijd hervatten en trapt af voor de 2e helft. In deze fase zet DVVC direct druk, maar tegelijkertijd wordt duidelijk dat de 1e helft de nodige energie heeft gekost. De strijd gaat onverminderd door maar het tempo ligt langs beide kanten iets lager dan in de 1e helft.

Na 5 minuten spelen krijgt DVVC wederom een hoekschop en stellen de spelers zich op. De bal gaat deze keer echter over alle spelers heen. Maar de bal komt tegen de paal en beland vervolgens in het net. 2 – 1 in het voordeel van DVVC.

De spelers van ’t Zand peppen elkaar om wederom de gelijkmaker te scoren. Ondanks dat is het DVVC dat na enkele minuten, via een mooi uitgespeelde kans, het doel weet te raken. 3 -1.

Daar waar tegenstanders voorheen geneigd waren het op te geven is ’t Zand niet van plan dat te gaan doen. DVVC heeft dan ook de handen vol aan de druk die wordt opgevoerd vanuit de tegenstander. Lang lukt het DVVC om de druk te weerstaan en de aanvallen af te slaan, maar ’t Zand slaagt er uiteindelijk toch in om de aansluitingstreffer te maken. 3 -2.

Op het moment van scoren door ’t Zand zijn er nog 10 minuten te gaan. De teams blijven sterk spel tonen en weten elkaar goed in evenwicht te houden. DVVC weet niet meer te scoren en kan de voorsprong niet vergroten. ’t Zand wordt echter in de laatste minuten nog zeer gevaarlijk, maar de keeper van DVVC laat zich niet verrassen.

De wedstrijd eindigt dan ook in een 3 – 2 overwinning voor DVVC.

Deze overwinning is een mooie start in de 2e klasse en alle spelers verdienen een groot compliment.

Fantastisch gedaan jongens en meisje !!! ??????