2e klasse 007

4 april 2018 18:30

Slechte start JO10

Woensdagavond 4 arpil, vandaag geen training maar de inhaalwedstrijd tegen Were Di. Aan het einde van de middag leek het weer even tegen te gaan zitten, maar onder een matig zonnetje kon er toch gevoetbald worden.

Zoals iedere wedstrijd wordt vooraf in de kleedkamer besproken waar op gelet moest worden en waar de verbeterpunten zaten ten opzichte van de voorgaande wedstrijd. Voor elke speler was duidelijk wat er kon worden verbeterd, nu maar eens kijken of dit ook op het veld terug te zien zou zijn.

De aftrap is voor Were Di, waarna het balletje lekker rond gaat. Were Di begint direct aan te vallen en maakt het DVVC lastig in de beginfase. Dit zorgt er dan ook voor dat DVVC na 4 minuten de eerste goal tegen krijgt. Deze goal is uiteraard de verdienste van Were Di, maar ook het gevolg van het weinig alerte spel van DVVC.

Het eerste doelpunt heeft DVVC echter nog niet genoeg wakker geschud en Were Di weet dan ook al snel weer een doelpunt te maken. Het wordt nu tijd dat DVVC gaat voetballen want anders kan dit uitlopen op een vervelende wedstrijd.

Maar 2 doelpunten tegen is toch wel het omslagpunt voor DVVC want een minuut na het doelpunt van Were Di is het DVVC dat weet te scoren. DVVC begint in het spel te komen en er wordt steeds beter gevoetbald. DVVC is ontwaakt.

Ontwaakt, maar nog niet helemaal bij de les want het is Were Di dat voor de derde maal doel weet te treffen. En de voorsprong vergroot. Maar zoals reeds aangegeven is DVVC wel ontwaakt en laat het steeds meer zien wat het kan. DVVC voert nu de druk op en komt geregeld voor het doel van de tegenstander.

We naderen de rust en lijken te gaan pauzeren met een achterstand voor DVVC. Maar zo ver is het nog niet en bij een aanval van DVVC verdwijnt de bal in het net en loopt DVVC weer in. En dan gaat het ineens snel want een minuut later is de gelijkmaker een feit. De rust wordt dus niet ingegaan met een achterstand maar gelukkig met een gelijke stand.

De aftrap voor de tweede helft is voor DVVC en direct wordt geprobeerd om de gelijke stand om te zetten in een voorsprong. Dat lukt vrij snel want na 4 minuten is het raak voor DVVC. Voor de eerste keer in de wedstrijd is de voorsprong voor DVVC.

Vervolgens proberen beide ploegen nogmaals het doel te vinden en wordt er aantrekkelijk voetbal gespeeld. Were Di is de gelukkig partij die weer scoort en de stand weer gelijktrekt. Lang hoeft er niet gewacht te worden op de volgende treffer, deze keer weer van DVVC. DVVC pakt weer de voorsprong. En de voorsprong wordt even later nog verder uitgebouwd.

Were Di geeft echter nog niet op en blijft gevaarlijk. Als Were Di weer weet te scoren slinkt de voorsprong van DVVC weer en blijft het opletten geblazen wil de voorsprong behouden blijven. Gelukkig blijft DVVC bij de les en weet het nog een keer te scoren en daarmee de voorsprong weer iets rianter te maken. Inmiddels gaan we de laatste minuten van de wedstrijd in en lijkt een overwinning voor DVVC een feit. Maar Were Di zet nogmaals aan en weet nog een keer te scoren.

Na de laatste keer aftrappen weet DVVC de bal in bezit te houden en kan het voorkomen dat Were Di een gelijkmaker scoort. De eindstand wordt dan ook bepaald op 7 – 6.

Jongens en meisje, weer een mooie wedstrijd gespeeld en keihard gestreden voor de overwinning. Gefeliciteerd !