DVVC JO13-1G

6e klasse 05

10 maart 2018 8:30

Baronie JO13-9 - DVVC JO13-1

Na een lange winterstop en meerdere afgelastingen vanwege het weer, was daar toch weer de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Meteen ook weer erg vroeg op staan, want de jongens en meisjes van DVVC moesten om 8.30 uur voetballen. Voor vertrek zagen de meeste kinderen er nog niet uitgeslapen uit. Het was namelijk wel erg vroeg uit je bed ondanks het weekend. Gelukkig waren ze ter plaatse goed wakker en kwam het zonnetje achter de wolken vandaan.
De wedstrijd begon rustig voor DVVC. Eigenlijk begon het een beetje rommelig. De kinderen hadden moeite met hun eigen positie te behouden en liepen allemaal een beetje door elkaar. Hierdoor had Baronie veel balbezit. De meisjes en jongens van DVVC verdedigden goed en daardoor begon ook iedereen steeds meer op zijn eigen positie te spelen. Door een mooie uitbraak van DVVC stormden ze op de keeper van Baronie af. Er werd beheerst geschoten en gescoord. 0-1 was een feit. Hierna was DVVC de sterkste partij. Meerdere malen braken ze door de verdediging door, maar er werd niet gescoord, omdat de goal dan toch net te klein is ?? of doordat de keeper erg goed stond te keepen. Ook de verdediging van Baronie zorgde ervoor om af en toe een voetje ertussen te zetten. Daardoor kon DVVC een hoekschop nemen. De hoekschop werd erg goed genomen en helemaal goed ingeschoten. 0-2. Na deze treffer begon DVVC iets rustiger te spelen. Baronie kreeg meer balbezit, maar kon de eerste helft niet scoren. 0-2 met de rust. Tijdens de rust kregen de kinderen en leiders ranja op het veld en werd nog snel even de tactiek besproken.
Na de rust zette Baronie duidelijk een tandje bij. Er werd goed vrij gelopen en DVVC had duidelijk meer moeite om door de verdediging van Baronie te komen. Baronie was feller in de strijd om de bal en had ook meer balbezit. Af en toe kwamen ze gevaarlijk voor de goal. De keeper van DVVC was erg alert en hield meerdere malen goed de bal tegen. DVVC had door dat ze ook een tandje bij moesten zetten. Dat was erg lastig, want iedereen begon moe te worden. Toch kreeg DVVC meerdere kansen. Helaas werden de kansen niet benut op één na. Na een goed samenspel werd er gescoord. 0-3. Baronie gaf echter de moed niet op. Ze werden nog feller en gevaarlijker. De laatste 10 minuten waren erg zwaar voor DVVC. Gelukkig staat er dan nog een keeper in de goal. De keeper van DVVC heeft mooie reddingen laten zien en ervoor gezorgd dat er niet gescoord werd. En daar was het verlossende eindsignaal. DVVC heeft de 3 punten meegenomen naar Dongen. Weer goed gespeeld dames en heren. Op naar volgende week!