JO13-1 wint spannende RegioCupWedstrijd

5 juni 2021 22:45

Wat een seizoen! Het JO13-1 team had in het afgelopen seizoen slechts 6 wedstrijden kunnen spelen, waarvan er 5 werden gewonnen. In de bekercompetitie zouden ze als winnaar van de poule naar de volgende ronde zijn gegaan.

Maar Covid-19 gooide flink roet in het eten, competities werden van overheidswege stopgezet en oefenwedstrijden met teams uit de eigen vereniging waren maandenlang het hoogst haalbare. Ook leuk, maar competitiewedstrijden tegen teams uit omringende dorpen en steden zijn toch waar de spelers en de staf echt naartoe leven. En de enige manier om er achter te komen hoe de spelers zich de afgelopen maanden, door wekelijks 2 of 3 keer intensief te blijven trainen, hebben ontwikkeld.

Het was nog wekenlang de vraag of de door de KNVB bedachte Regio Cup competitie doorgang kon vinden. Gelukkig kondigde de overheid Corona versoepelingen aan, waardoor de Regio Cup competitie groen licht kreeg. Voor het JO13-1 team van DVVC betekent dit een competitie tegen 5 sterke teams uit de regio in de eerste klasse. De eerste wedstrijd stond gepland op zaterdag 5 juni 2021 tegen het JO13-1 team van TSV Gudok. En wat een wedstrijd werd dat!
Na een uitgebreide wedstrijdbespreking in de kleedkamer, een stevige peptalk en een nog harder klinkende yell stormden de spelers van DVVC het veld op. Een goede warming-up maakte de voorbereiding op deze wedstrijd compleet. Iedereen was er klaar voor.

Na het startsignaal werd al snel duidelijk dat alle spelers op het veld er enorm veel zin in hadden. Het spel ging over en weer en DVVC was al snel de bovenliggende partij. Er werden goede kansen gecreëerd, maar bij de afwerking misten de spelers net dat beetje finesse. Maar er was veel strijd, er werd bij vlagen geweldig gespeeld, waardoor de wedstrijd een mooi schouwspel werd voor de toeschouwers. Ondanks de brilstand met de rust kon met een erg goed gevoel naar de eerste helft worden teruggekeken. De wandeling naar de kleedkamer kon zodoende door het team met opgeheven hoofd worden afgelegd. De limonade smaakte de spelers prima en na wat extra aanwijzingen door de trainer kon het groene veld na een kwartier weer worden opgezocht.

In het begin van de tweede helft had Gudok een licht overwicht, DVVC had wat moeite om onder de druk uit te komen. De staf reageerde alert en na een tactische omzetting door de trainer sloeg het evenwicht direct weer door in het voordeel van DVVC. De Groen-Witte voerden aanval na aanval uit, helaas werd een daaruit resulterend prachtig doelpunt van hen afgekeurd door de scheidsrechter. Terecht of onterecht, zonder de VAR zullen we het nooit weten. Gelukkig werd het goede spel en de strijdlust van DVVC enige tijd later toch beloond met een zeer fraai doelpunt. Wat een vreugde-uitspatting op en naast het veld, schitterend. DVVC bleef aanvallen en helaas werd door een vermeende overtreding (de meningen of het een overtreding was waren sterk verdeeld) door een Groen-Witte een fraai doelpunt van DVVC wederom afgekeurd. Heel sneu, want het team verdiende echt een ruimere overwinning. Het bleef dus tot de laatste minuut spannend, want ook Gudok kreeg nog wat kansjes. Het eindsignaal klonk dus als muziek in de oren en team JO13-1 kon een volledig terechte overwinning gaan vieren. Een rondje van de trainer!

(meer foto's: zie foto's&filmpjes - album JO13-1 wint spannende RegioCupWedstrijd - Foto's Kees v Overveld / Tekst: Arjan v Diest)