Dongen JO11-4

Groep 4 20

1 september 2018 9:30

Sterk begin in de beker voor DVVC

Vandaag de start van het nieuwe voetbalseizoen. We beginnen met een bekerwedstrijd tegen VV Dongen. Omdat er bij DVVC een G-toernooi wordt gehouden kan de wedstrijd niet op eigen terrein worden gespeeld. In overleg met VV Dongen kan worden geregeld dat de wedstrijd bij VV Dongen kan worden gespeeld.

Om 8:30 is het dan ook verzamelen bij VV Dongen voor de wedstrijd. Met een ietwat gehavend team (Justin gebroken arm, Lars last van de schouder en Luc met een pijnlijke pols) staat DVVC niet op z’n sterkst. Er zal dus goed vóór en met elkaar gewerkt moeten worden.

Na een korte warming-up kan er worden begonnen aan de wedstrijd. De bal wordt afgetrapt door VV Dongen, maar al snel is DVVC in balbezit. De focus van DVVC ligt duidelijk naar voren en in de eerste minuten krijgt DVVC ook al een paar bescheiden kansen.

Na 5 minuten is het eerste doelpunt een feit als Thijmen de bal achter de keeper laat verdwijnen. En dan gaat het weer snel, want na Thijmen scoren vervolgens Luc, Jelle en Ilse in totaal 4x in 7 minuten tijd.

Bij de time-out krijgen de spelers van beide teams de nodige aanwijzingen van de leiders. Deze aanwijzingen lijken VV Dongen goed te hebben gedaan want VV Dongen komt iets meer in de wedstrijd. Het is echter Ilse die de score nog verder doet oplopen in het voordeel van DVVC.

Maar dan ziet VV Dongen kans om binnen een paar minuten gevaarlijk te worden en zelfs tweemaal de bal binnen te schieten. Daar waar de DVVC verdedigers Sam, Jauke, Jelle en Eliander lange tijd in staat waren de aanvallen van Dongen af te weren lukt het nu even niet. Maar er is geen enkele reden tot onrust of paniek. Gewoon goed op blijven letten en elkaar coachen is wat belangrijk blijkt in deze fase van de wedstrijd.

Dat coachen gaat de groen-witten goed af en dit is ook terug te zien in het spel. De spelers weten elkaar goed te vinden. En de bal wordt goed rondgespeeld. Er is goed geluisterd naar de opmerking “Laat de bal het werk doen”. Voor rust wordt het spel beloond met nog een doelpunt op naam van Lars. De ruststand komt daarmee op 7 – 2 (ondanks het spelen op terrein van VV Dongen is het nog altijd een “thuis”wedstrijd voor DVVC).

In de rust worden naast de ranja ook nog wat aanwijzingen meegegeven door de leiders. De 2e helft wordt gestart met een aftrap door DVVC. DVVC lijkt wat vermoeid te zijn, spelers lopen niet meer mee met hun mannetje of gaan niet altijd mee helpen in de verdediging. En ook het op de man afstappen is wat minder van toepassing. Hierdoor krijgt VV Dongen wat meer ruimte en daarmee ook mogelijkheden. Maar gelukkig beschikt DVVC over een prima keeper. Daar waar Timo in de eerste helft niet veel in actie heeft hoeven komen is dat in de tweede helft wel nodig. En daarbij weet hij een paar aanvallen goed af te slaan.

Tijdens de time-out is het zaak om DVVC wakker te schudden, want ondanks het feit dat VV Dongen niet heeft weten te scoren moet DVVC niet verslappen. Dit signaal is goed opgepakt want vrijwel direct na de spelhervatting weet Jauke met een goed geplaatst schot de score nog wat op te krikken.

Het overwicht is in de laatste fase van de wedstrijd voor DVVC, maar scoren zit er even niet in. DVVC komt relatief makkelijk voor het doel van de tegenstander, maar bijna alle spelers van VV Dongen bevinden zich voor het doel. Daarmee ontstaat een kluwen aan benen en voeten die in de weg staan voor het doel. De diverse doelpogingen van DVVC belanden dan ook niet in het doel.

In de laatste minuten van de wedstrijd lukt het Ilse toch nog een keer om vrij te komen en te scoren. Daarmee wordt de eindstand op 9 – 2 gezet en begint DVVC met een overwinning aan de bekerserie. Een beloning voor het harde werken en lekkere voetbal dat DVVC heeft laten zien.

Goed gedaan jongens en meisje. Op naar de volgende wedstrijd.

Komende zaterdag speelt DVVC geen wedstrijd ivm het jeugdkamp. De 2e bekerwedstrijd zal op woensdag 12 september om 19:00 worden gespeeld tegen Olympia.