Datum

6 oktober 2018 11:15

Accommodatie

Onbekend

Pas laat aan een wedstrijd beginnen heeft in het verleden niet in het voordeel van DVVC gewerkt. Hopelijk wordt dat vandaag niet nogmaals bevestigd. Feit is wel dat we pas om 11:15 gaan spelen.

Het weer is mooi, een lekker zonnetje en een graad of 16. De kinderen zijn zelfstandig al gestart met een warming up en deze wordt nog even verder voortgezet en afgesloten met een rondo. Dan geeft de scheidsrechter aan dat het tijd is om aan de wedstrijd te beginnen.

DVVC begint de wedstrijd zeer voortvarend en heeft na een minuut het eerste doelpunt gescoord. Maar de vreugde is van korte duur want een minuut later is de stand weer gelijk. DVVC neemt echter een minuut later al weer de voorsprong. Deze voorspong weet DVVC een tijd vast te houden, maar dan kan Riel de gelijkmaker inschieten.

Het spel gaat gelijk op, beide ploegen krijgen kansen maar kunnen deze niet verzilveren. Maar dan weet Riel andermaal de keeper van DVVC te passeren en neemt het de leiding. Kort na dit doelpunt volgt de eerste time-out. Zaak om de spelers van DVVC eens goed wakker te schudden want DVVC heeft nog niet de inzet getoond die we gewend zijn. De spelers moeten allemaal een tandje bij schakelen en niet te afwachtend blijven spelen.

De aansporingen lijken te zijn aangekomen want DVVC laat goed voetbal zien wat ook al snel beloond wordt met een treffer. De stand is weer gelijk. Vervolgens gebeurt er op gebied van scoren niet veel en naderen we de rust. Maar dan krijgt een opgekomen verdediger van DVVC de bal voor zijn voeten en haalt uit. Omdat de bal onderweg van richting wordt veranderd door een speler van Riel beland deze achter de keeper en loopt DVVC verder uit. De voorsprong wordt nog wat vergroot als DVVC nogmaals scoort. We kunnen gaan rusten met een stand van 3-5.

De rust wordt gebruikt om nogmaals te benadrukken dat er beter gespeeld moet worden. Het spel is nog altijd niet op het normale nivo. De rust is kort want de scheidsrechter geeft na enkele minuten aan dat er weer gespeeld gaat worden. Riel maakt het DVVC al snel moeilijk en voert de druk op. Het lukt DVVC geruime tijd om weerstand te bieden, maar uiteindelijk slaagt Riel er in om te scoren. De aansluiting is nabij voor Riel.

DVVC komt ondanks, of misschien wel dankzij, de druk van Riel meer in het spel. Maar het is toch Riel dat scoort en de stand gelijktrekt. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen heeft DVVC nog wel de tijd om te proberen een overwinning te behalen. Als een speler van DVVC onderuit wordt gehaald is het een vrije trap. Deze lijkt net iets te ver van het doel te moeten worden genomen, maar de vrije trap wordt goed genomen en verdwijnt in het doel van Riel.

DVVC heeft wederom de leiding en hopelijk kan deze nu worden vastgehouden tot het einde. Als DVVC een paar minuten later nogmaals scoort wordt de kans op een overwinning vergroot, zeker gezien het feit dat er nog maar een paar minuten te gaan zijn. En het lukt, DVVC slaagt er in om de stand vast te houden en mag de punten mee naar huis nemen.

Wederom een overwinning waarvoor geknokt is en waarbij DVVC zijn veerkracht heeft laten zien. Goed gespeeld weer jongens en meisje.

Volgende week geen competitie, maar de twee ronde voor de beker. We spelen dan uit tegen TSC.