Bavel JO19-2

4e klasse 10

6 oktober 2018 14:30

Onder haast zomerse omstandigheden ontmoette JO19 vandaag thuis Bavel JO19-2.

De eerste minuten gaat het spel gelijk op en zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Er vallen harde en lange afstandsschoten en DVVC komt meer en meer richting doel van de gasten.
Dan ontstaat er een kluwe waarbij DVVC vol in de aanval is en de Bavel doelman even het zicht verliest. Een behulpzame Bavel verdediger raakt de bal verkeerd en deze beland pardoes voor de voeten van een DVVC spits die met een mooie uithaal het net weet te vinden. 1-0

De wedstrijd gaat door en beide ploegen doen niet voor elkaar onder. Toch speelt het spel zich nog steeds grotendeels op de Bavelse helft af. Een harde uithaal en een mooie redding en een doelpunt vanuit de re-bound doordat een DVVC-er met een vooruitziende blik op de goede plaats stond.
Met een mooie 2-0 gaan de ploegen de rust in.

Aansluitingstreffer
Na de rust lijkt Bavel nog wat feller, verbetener, tot op het randje van overtredingsbereidheid. Hier en daar valt dat een beetje grimmiger uit. Het leidt ertoe dat een Bavel speler een (officiële) waarschuwing krijgt. En ook dat DVVC de aansluitingstreffer moet incasseren. 2-1.

Het spel ligt weer helemaal open en beide ploegen bijten zich vast in het spel. Bavel zoekt naar de gelijkmaker en DVVC naar vergroting van de voorsprong. Er zijn daartoe wel een paar mooie kansen, zoals wanneer er een strafschop genomen mag worden bijv. maar dan staat daar nog altijd de Bavelse sluitpost die niet van zins is zich nog een keer te laten passeren.
Dat geldt overigens ook voor de DVVC doelman die zichzelf in een allesreddende poging op de bal stort juist voordat de aanvallende spits de bal raakt.

Spanning stijgt
De spanning stijgt, zeker in de laatste 10minuten, wanneer het spel toch steeds vaker oprukt naar de helft van de thuisploeg, en steeds dichter bij de goal lijkt te komen.
Na nog een doelpoging en de daarna te nemen doeltrap fluit de scheidsrechter af terwijl de knal van de trap, én de bal, nog door de lucht suizen.

3 punten op het conto van DVVC JO19. Bravo jongens, alles gegeven en terecht gewonnen. Gefeliciteerd.