68'
Remco Kroese (schot)

5e klasse B

23 september 2018 14:30

Voorafgaand aan deze wedstrijd was al bekend dat PCP met een geheel nieuw elftal aan het nieuwe seizoen zou beginnen. Verwacht werd dat ze met een sterk elftal aan de aftrap zou staan. Maar zoals ze zeggen eerst zien en dan geloven.

In de 5e minuut was het al raak toen keeper Jan-Willem Siemons bij een schot op doel de bal los liet en PCP speler Serginio Martial zijn club op een 1-0 voorsprong kon zetten. Gedurende de 1e helft bleef PCP aanvallen en bleef er voor D.V.V.C. weinig anders over dan te verdedigen. Heel af en toe kwam D.V.V.C. tot bij het doel van PCP, maar tot gevaarlijke momenten leidde dat niet. Andersom was dat wel zo, een paar goede reddingen van de D.V.V.C. doelman konden voorkomen dat PCP de voorsprong kon vergroten. Maar in de 32e minuut gebeurde dat alsnog. Uit een goed genomen corner kon Eric Adriaanse PCP naar een 2-0 voorsprong schieten. Kort voor rust nog een prima redding van de D.V.V.C. keeper en in de 45e minuut nog een schot van een PCP speler op de lat.

Na de rust in de 50e minuut een aanval van D.V.V.C., waarbij spits Amir Zandi in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De zwak leidende scheidsrechter Berkelveld uit Breda floot terecht voor een strafschop. Deze werd goed ingeschoten door aanvoerder Remco Kroese. Dit bracht het verschil terug tot één doelpunt. De herwonnen hoop van de D.V.V.C. supporters was helaas slechts van korte duur. In de 52e minuut bracht Mateusz Steziak uit een mooie kopbal het verschil weer naar twee doelpunten 3-1. Het moet gezegd worden, D.V.V.C. probeerde het nog wel maar door met te veel spelers naar voren te gaan, kreeg PCP meer ruimte en hun snelle spitsen wisten daar wel raad mee. In de 64e minuut kon keeper Jan-Willem de bal nog wel wegstompen, maar in de rebound was hij kansloos en maakte Brian Veth er 4-1 van. Even later was het weer prijs en maakte Serginio Martial zijn tweede van de wedstrijd, 5-1. Twee minuten later was het Remco Kroese die met een mooi schot van net buiten de 16 meter er 5-2 van maakte. Vlak voor tijd maakte Soufiane Meydubi vanuit een buitenspelpositie de 6-2. Dat was tevens de eindstand.

Conclusie van deze wedstrijd: Bij de meeste spelers van PCP was te zien dat ze (veel) hoger gespeeld hebben dan de 5e klasse. Dat gaf ook duidelijk de doorslag. Daarbij komt ook nog dat verschillende spelers van D.V.V.C. vandaag hun niveau niet haalde. Aanstaande zondag 30 september hopelijk de eerste overwinning van dit seizoen. Dat zal dan thuis moeten gebeuren tegen SSW uit Dordrecht. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.