11 - 2

DESK VR2 (zon)

5e klasse 855

24 maart 2019 10:00

Dames 1 betraden vandaag het veld met de gedachten: “We hebben er schoon genoeg van. Vorige week afgelast, een keer flink verloren: Vandaag zijn wij aan de beurt.” Ze zetten hun gedachtengang ook maar meteen om in daden en binnen 10minuten stonden voor de groen/witte 3 doelpunten genoteerd, terwijl het eerste doelpunt ook nog eens afgekeurd was vanwege buitenspel.
Die vlag zou overigens de gehele wedstrijd nog veelvuldig gespeeld worden.

Met zo’n snelle voorsprong is het toch zaak gefocust te blijven, dat merkten de dames vlak na het 3e doelpunt meteen goed. Een bal werd, vlak voor de goal, niet geheel zuiver breed teruggelegd. Een spits van DESK had dat snel in de gaten en profiteerde van dit ‘cadootje’, waarna de stand op 3-1 stond.
Niet al te lang daarna kwamen bij een aanval op de DVVC goal tijdens een duel een DESK speelster en een DVVC speelster met elkaar in botsing waarbij het voor Kimberley niet zo zachtzinnig afliep. Met een harde knal kwam ze ruggelings, en met haar hoofd, met de grond in aanraking waarbij haar bril over de grasmat stuiterden. Na de nodige schrik, aandacht en kleine bewegingsoefeningentjes werd het even exit langs de zijlijn naar de dug-out om bij te komen.

Het spel gaat door en het gemopper van de gasten op hun eigen speelsters en keepster ook. De nodige krachttermen vlogen over en weer over het veld.
Nadat Kimberley weer was bekomen nam ze, terug in het veld, meteen revanche en liet de doelvrouwe van DESK na een lange solo, het nakijken. Niet 1x maar zelfs 2x achter elkaar.
In totaal werd in de eerste helft 8x gescoord en kon de thuisploeg behoorlijk opgewekt naar de thee.

In de tweede helft leek het of DVVC haar kruit wat verschoten had. Niet dat de doelpogingen persé minder waren als wel dat het net niet zo vaak meer gevonden werd. Nadat de stand op 10-1 gekomen was werd nog een tegendoelpunt geïncasseerd waardoor 10-2 opgetekend werd. Uit de vele kansen die nog volgden voor DVVC (hoog over, schuin naast of dwars op de verdediging) scoorde de thuisploeg nog 1x. Soms waren de groen/witte zelf verbijsterd en gieberig aangedaan door hun gemiste kans(en) terwijl DESK ongelooflijk opgelucht was dat het gat niet nog groter geworden was.

Met een eindstand van 11-2 mogen de Dames1 zeker heel tevreden zijn. Volgende week wederom een thuiswedstrijd om 10.00uur tegen OVC’26