4 - 4

Sarto VR1 (zon)

5e klasse 855

24 februari 2019 10:00

In de lekkere lentezon wordt op tijd afgetrapt voor de wedstrijd Dames 1 vs Sarto. Sarto zoekt meteen de aanval en het spel speelt op de helft van de thuisploeg. De speelwijze heeft effect en binnen 2 minuten kijken de groen-witte tegen een 0-1 achterstand aan.

Vanaf de supporters/coaches dug-out klinkt het vanuit Sarto: “En nou niet denken dat het makkelijk wordt!”.
Een terechte waarschuwing zo blijkt wanneer de gelijkmaker binnen de 2 minuten venijnig wordt binnengeschoten.
Daarna volgen aanvallen en verdedigingswerk van beide teams elkaar in redelijk vlot tempo op.
Wanneer een schot genadeloos hard op het middenrif van Tjitske komt hapt deze letterlijk naar adem en zit ze minutenlang zuurstof zoekende uitgeteld op de grond.
Na haar wissel is de thuisploeg even niet helemaal bij de les en schieten de bezoeksters hun tweede doelpunt in de touwen. 1-2.
DVVC Dames 1 gaat op jacht naar de gelijkmaker en is veel in de aanval. In een duel delft een Sarto speelster het onderspit, de netjes uitgestoken hand wordt stoïcijns genegeerd. Door met het spel dan maar. En de gelijkmaker is snel daar: 2-2
Er zijn heel wat kansen voor de thuisploeg, soms 1 op 1 op de keepster af, en dan gaat die bal, verdraaid nog an toe, juist langs de verkeerde kant van de paal.
Nadat de Sarto keepster een terugspeelbal, buiten het 16mtr gebied, al glijdend eerst met haar voeten blokt en daarna met haar handen de bal aanraakt wordt door de scheidsrechter een vrije trap toegewezen aan DVVC. Helaas weten de dames deze niet te benutten.
Sarto zet ook de nodige aanvallen op. Een ervan een fraaie lange afstandsbal, scheert over de vingertoppen van de DVVC keepster, toch nog net de goal in: 2-3.

Met deze stand gaan de ploegen de rust in.

Na de rust gaat het aanvallende spel door beide teams door. Het spel gaat op en neer. Aanvallen worden geblokt en doelschoten gepareerd. Totdat er eindelijk weer een onhoudbare pingel komt die de groen-witte op gelijke hoogte brengt met hun gasten: 3-3.
Er zijn nog een 10 minuten te gaan wanneer Sarto de wedstrijd weer naar zich toetrekt en de 4e treffer laat aantekenen. Voor DVVC tijd om alles op alles te zetten en nog meer de aanval te zoeken. Tijdens een duel raakt een Sarto speelster geblesseerd en ligt het spel weer enkele minuten stil. Nu zijn het de bezoekers die wellicht even niet geheel op hun qui vive zijn wanneer het spel weer wordt hervat. Na het signaal: Nog 1 minuut gaat een schot op doel van DVVC naast en vandaaruit nemen de dames van de thuisploeg de bal mee naar de andere kant. Tijdens de wedstrijd had Kimberly al een paar maal de volgende goal op haar schoen maar werd het net steeds net niet gevonden. Nu aast ze op haar welverdiende eindgoal. In een niet te stuiten run stuift ze de dames in het geel/blauw voorbij en haalt uit.
Vreugde in het thuiskamp(!), ongeloof bij de bezoekers. In de laatste seconden geven ze 2 punten uit handen. Eindstand: 4-4.

Mooie wedstrijd ladies. Hard moeten werken en verdiend niet met lege handen achtergebleven.

Fijne carnavalsvakantie allemaal en tot 10maart voor de volgende wedstrijd, wederom thuis tegen TSVV Merlijn uit Tilburg. Aanvang 10.00uur.