DVVC1 legt basis voor ruime 4-0 overwinning in de eerste helft.

Amir Zandi (solo)
40'

5e klasse B

24 februari 2019 14:30

In de eerste minuten golfde het spel op en neer. Ongeveer in de zesde minuut kreeg DVVC al de eerste corner te nemen en daaruit schoot Amir Zandi net naast het doel van SC Welberg. Een paar minuten daarna ging Remco Kroese alleen op keeper Stefan Evers af. Hij werd net buiten de 16 onderuitgehaald door Joey van Tilburg van SC Welberg en dat resulteerde in een vrije trap voor DVVC en een gele kaart voor de speler van SC Welberg. Dat had ook een andere kleur kunnen (moeten) zijn.
Niet lang daarna leidde slordig balverlies van DVVC tot de eerste kans van SC Welberg, maar ook hier ging de bal net naast.
DVVC hervatte zich en uit een mooie aanval, waar verschillende spelers van DVVC bij betrokken waren, kwam de bal bij Maikel van Bragt die alleen op de keeper af ging. Hij werd de maker van 1-0 door de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechter benedenhoek te plaatsen.
Na ongeveer een half uur spelen was er weer een schot op het doel van DVVC. Deze kon door doelman Micheal Heijne nog net tot corner verwerkt worden.
De aanval op het andere doel kon weer ingezet worden en het was Remco Kroese die op aangeven van Stefan van Dongen de voorsprong verdubbelde: 2-0.
Een krappe 5 minuten daarna passeerde Amir Zandi twee tegenstanders en liet ook de doelman kansloos 3-0.
Vlak daarna kon een goed genomen vrije trap van SC Welberg door Micheal Heijne toch nog over de lat worden getikt. Deze redding, net voor rust, zorgde er voor dat DVVC met een 3-0 voorsprong kon gaan rusten.

Bovenliggende partij:
Na de rust was DVVC de bovenliggende partij. Direct na de aftrap miste Maikel van Bragt op aangeven van Amir Zandi vrij voor doel. Vrijwel direct daarna was het wel raak en maakte Maikel zijn tweede, en voor DVVC het vierde, doelpunt.
SC Welberg kwam in de tweede helft bijna niet meer aan aanvallen toe en was dat wel zo dan stond er altijd nog doelman Micheal Heijne die er voor zorgde dat de nul voor de tegenpartij op het scorebord bleef staan.
Een kwartier voor tijd bracht trainer Suat Tasci nog twee jeugdspelers in het veld; Jochem Sprangers en Bas de Jong. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Een paar minuten voor tijd kreeg deze jeugdspeler na goed doorzetten de kans zijn debuut met een doelpunt te bekronen. Jammer genoeg voor Bas kon de uitgelopen keeper van SC Welberg met een uitgestoken been dat voorkomen.

Even later floot de goed leidende scheidsrechter J. Verpoorten uit Tilburg voor de laatste maal en ging DVVC met een 4-0 overwinning de kleedkamer op zoeken en blijft om de bovenste plaatsen mee doen.
Een over de gehele wedstrijd genomen, verdiende overwinning, waarbij vooral in de eerste helft het kansen benutten de doorslag heeft gegeven. DVVC benutte er drie en daar tegenover staat dat SC Welberg er van zijn kansen geen wist te verzilveren, maar dat was ook mede te danken aan goed keeperswerk van Micheal Heijne.
Zondag 10 Maart, wederom thuis om14.30 uur: DVVC 1–Advendo 1