DVV boekt ruime 1-4 overwinning bij Neerlandia 31, Dorst.

... (schot)
60'

5e klasse B

14 april 2019 14:30

Direct na de aftrap een gretig spelend Neerlandia’31 en die kregen  een grote kans. Gelukkig voor DVVC schoot de geheel vrijstaande buitenspeler van Neerlandia’31 over het  doel. Het duurde even voordat DVVC op de helft van de tegenstander kwam, tot in de zesde minuut. Toen ging Geert Jacobs alleen op het Neerlandia’31 doel af en zijn schot werd door keeper Bryan van Rijswijk in eerste instantie nog gekeerd maar uit de rebound kon alsnog aanvoerder Remco Kroese zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong schieten.

Hierna golfde het spel op en neer met aan beide kanten wat mogelijkheden. Voor het eerste echte gevaar moest men wachten tot de 20e minuut, toen bij een snelle uitval van Neerlandia’31 doelman Maikel Heijne met een prima redding de gelijkmaker kon voorkomen.
Acht minuten, later een trap van Remco Kroese over de verdediging die kwam terecht bij Amir Zandi die in moeilijke positie toch nog kans zag om op het lege doel te schieten. Helaas voor DVVC was zijn schot net iets te zacht waardoor een Neerlandia’31 verdediger op de doellijn de bal nog kon wegwerken.
In minuut 28 was het Remco Kroese die de vrije ruimte in de verdediging van Neerlandia’31 goed benutte en de uitkomende doelman  kansloos liet.

Neerlandia’31 bezorgde de DVVC defensie ook nog een paar moeilijke momenten maar die leidde niet tot een tegentreffer.
Even voor rust was het wederom Remco Kroese die alleen op de keeper af ging. Deze keer was het de keeper die met zijn ingreep voorkwam dat Remco zijn derde doelpunt kon maken.
Kort daarna maakte scheidsrechter Berkelveld uit Breda een einde aan de eerste helft en kon DVVC met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

Al vrij kort na de aftrap in de tweede helft was het Geert Jacobs die na een mooie pass van Remco Kroese de stand van 0-3 op het scorebord kon laten zetten.

Tien minuten daarna was het de keeper van Neerlandia’31 die met een prima redding er voor zorgde dat een goed genomen vrije trap van Dylan de Ruijsscher, net buiten de zestien,  de achterstand van de thuisclub niet groter werd. Vijf minuten later was een verre trap vanuit de achterhoede van Neerlandia’31 dat Thijs Huijben die alleen op doelman Maikel Heijne af kon gaan en deze liet vervolgens doelman Maikel Heijne van DVVC kansloos 1-3.

Bij dit doelpunt dacht iedereen aan buitenspel, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten.

Dit was een meevaller voor Neerlandia’31 en die probeerde nog van alles om aan de achterstand nog wat te doen maar verder dan wat afstandsschoten, die meestal over of naast het doel gingen kwam men niet. En ging er nog wel een keer een bal op het doel dan was er altijd nog keeper Maikel Heijne die daar wel raad mee wist.
Kort voor tijd was het Dylan de Ruijsscher die op aangeven van Kevin Zijlmans met een mooi doelpunt de eindstand naar 1-4 bracht.

Maandag 2e Paasdag    14.30 uur DVVC- SVC (Standdaarbuiten)

SVC heeft 1 verliespunt meer dan DVVC en is dus een concurrent voor het behalen van de na-competitie.

Om die te halen moet DVVC op het einde van het seizoen bij de eerste vier staan.