Advendo straft fouten DVVC1 verdediging genadeloos af en gaat met een 3-4 overwinning terug naar Breda.

DVVC 1

3 - 4

Advendo 1

Amir Zandi (schot)
35'
43'
Assist: Remco Kroese
57'
... (schot)
62'
... (schot)
72'
... (schot)
88'
... (schot)

5e klasse B

10 maart 2019 14:30

Advendo straft fouten DVVC verdediging genadeloos af en gaat met een 3-4 overwinning terug naar Breda.

Ondanks de barre weersomstandigheden was het veld goed bespeelbaar. Vanaf het begin ging het spel op en neer, maar echt gevaarlijk voor beide doelen werd het vooralsnog niet.

In de 35e minuut kwam de bal bij Amir Zandi en vanaf 25 meter schoot hij onhoudbaar voor keeper Rick Machielse van Advendo de thuisclub naar een 1-0 voorsprong.
Acht minuten daarna kon Remco Kroese na goed doorzetten afgeven naar Amir Zandi en die gaf de keeper voor de tweede keer het nakijken en zorgde er voor dat DVVC met een 2-0 stand kon gaan rusten.

Wie had gedacht dat DVVC na de rust de voorsprong wel zou uitbouwen moet wel flink geschrokken zijn van het vertoonde spel van DVVC, daar ze met te veel spelers naar voren gingen gaven ze achter te veel ruimte weg en daar maakte de spelers van Advendo gretig gebruik van.

In de 55e minuut kon keeper Maikel Heijne met een prima redding een tegendoelpunt voorkomen maar even later strafte Ayoub el Ghazzali een verdedigingsfout goed af en was de stand 2-1. Een paar minuten later, uit een voorzet van de vrijstaande linksbuiten, was het Ümit Koç die de gelijkmaker voor Advendo binnen schoot.

DVVC probeerde nog wel wat terug te doen en de groen/witte zetten hun gasten wel onder druk maar tot echte kansen kwam het zelden.

Aan de andere kant kwam die wel, toen Advendo speler Ramzi Talouka alleen op doel af kon gaan doordat de spelers van DVVC dachten aan buitenspel. De scheidsrechter dacht dat echter niet, en zo kwam Advendo op een 2-3 voorsprong. Nu was het de beurt aan DVVC om daar verandering in te brengen en in de 85e min. op aangeven van Dylan de Ruijsscher zorgde Ferit Saygilli voor de gelijkmaker 3-3. Even daarna, door het zoveelste onnodig balverlies, kon Ümit Koç Advendo op voorsprong zetten 3-4.
Net voor het eindsignaal kreeg Koen Swanen nog een kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging net naast.

Door deze eerste thuisnederlaag van DVVC is de achterstand op koploper FC Dordecht amateurs tot vijf punten opgelopen. Hopelijk hebben ze geleerd van tegenstander Advendo, die om 13.30 uur nog maar 8 spelers hadden en van lagere elftallen drie spelers bereid vonden om tegen DVVC te spelen en door met zijn allen met grote inzet tot deze, voor hen mooie en vooral na de rust verdiende, overwinning te behalen.