Datum

17 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Twee minuten na de aftrap was het aanvoerder Remco Kroese die zich goed vrij speelde en de kans kreeg om DVVC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten, maar werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel op advies van de wel erg ‘scherp’ vlaggende thuisgrensrechter. In de 7e minuut na goed doorzetten van Remco Kroese, kwam de bal bij Stefan Van Dongen en zijn schot op doel werd nog even aangetikt door Amir Zandi en de 0-1 voorsprong was een feit. Ook bij dit doelpunt ging de vlag van de grensrechter omhoog, maar nu ging de scheidsrechter daar niet op in. DVVC bleef de bovenliggende partij, maar in de 20e minuut kreeg men de grootste kans om de voorsprong uit te bouwen toen speler Jurswin Marcos van SSW in het strafschopgebied hands maakte en dat betekende voor de speler een rode kaart.

De toegekende strafschop werd door Remco Kroese niet benut, zijn schot spatte uiteen op de paal. Door het missen van de strafschop kon SSW blijven hopen op een goed resultaat en het eerste gevaar van SSW zijde kwam in minuut 30 toen keeper Maikel Heijne gestrekt naar de hoek moest, even daarna toen een geheel vrijstaande speler van SSW op doel kon schieten voorkwam hij met een prima ingreep dat SSW de stand gelijk kon trekken. Ook DVVC speler Amir Zandi had nog kunnen scoren maar door te lang wachten met schieten en daardoor balverlies leed bleef de stand zoals hij was.

Kort voor de rust moest rechtsback Danny Bakkenis van DVVC met een knieblessure van het veld, zijn vervanger was Kevin Zijlmans.

In het begin na de rust een paar kansen over en weer maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat niet, mede ook door goed ingrijpen van beide keepers. Na een kwartier in de 2e helft haalde DVVC trainer Suat Tasci  Bas Peters naar de kant en kwam Geert Jacobs in het veld, die zorgde meteen voor meer dreiging op de helft van de tegenstander.

In de 74e min. maakte Remco Kroese zich goed vrij van een paar tegenstanders en zijn voorzet werd door Geert Jacobs prima afgewerkt en de lang gehoopte 0-2 voorsprong was een feit.  Een minuut daarna passeerde Remco Kroese drie tegenstanders en wilde met een lob de uit zijn doel komende keeper Lowie Holzken van SSW verschalken maar de bal ging net over het doel. In de 79e minuut maakte de net 18 jaar geworden Jochem Sprangers zijn debuut, hij was de vervanger van Amir Zandi  en deed dat naar behoren.

In de laatste tien minuten had DVVC de voorsprong nog verder kunnen vergroten, zoals Geert Jacobs die bijna op de doellijn staande de bal er niet in kreeg. Dan aanvoerder Remco Kroese die bij alle doelpogingen betrokken was en dan zijn schoten tegen onderkant lat, de doelpaal of ballen net over zag gaan. Nee Remco had vandaag geen greintje geluk bij zijn afwerking maar had wel een groot aandeel in de overwinning.

Een verdiende overwinning van DVVC, maar na het uit het veld sturen vaan een SSW speler heeft DVVC te weinig geprofiteerd van de overtalsituatie anders was de wedstrijd al veel eerder beslist.

Zondag 24 Februari DVVC 1 – Welberg 1 aanvang 14.30 uur Scheidsrechter J. Verpoorten uit Tilburg.