DVVC1 verslikt zich in FC Dordrecht (amateurs) en moet een 3-1 nederlaag incasseren.

Onbekend

Bij een overwinning zou DVVC  de eerste periodekampioen zijn en dus moest het vandaag gebeuren.

Vanaf de aftrap een fel spelend Dordrecht, dat gelijk liet zien dat het voor DVVC geen gemakkelijke middag zou worden. Vooral de twee buitenspelers die met hun snelheid al vroeg in de wedstrijd voor gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Jan-Willem Siemons zorgden.
In de tiende minuut bij een gevaarlijk schot op doel kon Jan-Willem met een prima reactie de bal nog uit de hoek tikken. Vijf minuten daarna kon de geheel vrijstaande Dordrecht speler Roy Tuinder zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong schieten.
Hierna was Dordrecht nog een paar keer gevaarlijk maar tot doelpunten leidde dat niet. In minuut 25 de eerste gevaarlijke aanval van DVVC, waarbij Maikel van Bragt via aangever Geert Jacobs, strandde op de uitgelopen keeper Eelco Jansen van Dordrecht. Tien minuten daarna verwerkte de keeper van Dordrecht een schot van Maikel van Bragt tot hoekschop. Daaruit zorgde Remco Kroese met een mooie omhaal voor de gelijkmaker. Enkele minuten later raakte Amir Zandi met een ziedend schot onderkant lat. Kort voor rust, toen keeper Jan-Willem al verslagen was, kon Kevin Zijlmans nog net een bal voor de doellijn wegwerken.  Zo kon DVVC met een gelijke stand gaan rusten en dat was grotendeels te danken aan het uitstekend keeperswerk van Jan-Willem Siemons.

Na de rust waren beide partijen meer aan elkaar gewaagd en dat kwam onder meer doordat de verdediging van DVVC nu beter stond en de tegenstander niet het spel konden spelen zoals voor de rust. DVVC was naar Dordrecht gekomen om te winnen, dus moest er nog wel een doelpunt gemaakt worden en ging men meer de aanval zoeken. Deze keus is wel te begrijpen maar het nadeel daarvan is dat je de tegenstander meer ruimte geeft en daar wisten de spelers uit Dordrecht wel raad mee.

In de 80e minuut, na een voorzet van links, kon Roy Tuinder met een prima schot in de linkerbenedenhoek zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zetten. Even later kort voor het einde werd het nog 3-1 door een doelpunt van Michael Bosua en dat was ook tevens de eindstand van deze sportieve wedstrijd die onder leiding stond van de goed leidende scheidsrechter Yannick Govers uit Dordrecht.

Door deze wedstrijd, die verdiend werd gewonnen door de amateurs van FC Dordrecht, is de kans dat DVVC de eerste periodekampioen wordt, heel klein geworden en is het afwachten wat de concurrentie doet. Die moeten nml. nog wedstrijden inhalen. Het staat al wel vast dat DVVC als lijstaanvoeder het nieuwe jaar in gaat.

DVVC hervat de competitie op Zondag 27 Januari met een thuiswedstrijd tegen SC Welberg.