22 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zonder de twee vaste basisspelers Stefan Celi en Remco Kroese begon DVVC aan de aftrap.

Vanaf het begin hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en was het SVC die in de zesde minuut een poging waagde met een schot dat net naast het DVVC doel ging. Even daarna was het doelman Jelte van Son van SVC die met een uitgestoken been nog net kon voorkomen dat Dylan de Ruijsscher zijn ploeg naar een voorsprong kon schieten. Over en weer werden er nog wel pogingen ondernomen om tot doelrijpe kansen te komen maar echt gevaarlijk werd het voor beide doelen vooralsnog niet en het was dan ook terecht dat beide ploegen konden gaan rusten met een gelijke stand.

Voorsprong
Na de rust een totaal ander wedstrijdbeeld. SVC nam het heft in handen en DVVC had weinig grip meer op de wedstrijd.

Na een uur spelen kon doelman Maikel Heijne met een prima redding SVC nog van scoren afhouden, maar kort daarna kwam SVC speler Nick Vrins in balbezit. Deze kreeg van de DVVC verdediging alle tijd om aan te leggen, zijn schot raakte net onderkant lat waar de net iets te ver voor zijn doellijn staande keeper Maikel Heijne niet meer bij de bal kon en de 0-1 voorsprong voor SVC stond op het bord. Hierna  moest DVVC wel meer naar voren voetballen om nog verandering in de stand te brengen en dat gebeurde dan ook. DVVC kreeg een paar corners en wat vrije trappen en uit een daar van schoot Maikel van Bragt net naast.

Buitenspel?
Kort voor het einde de grootste kans om op gelijke hoogte te komen met SVC toen Stefan van Dongen alleen op de keeper af ging en naar velen dachten dat hij de gelijkmaker binnenschoot, maar daar dacht scheidsrechter A. Broeders uit Dongen anders over en floot voor buitenspel. Dat stonden inderdaad twee spelers van DVVC maar de speler die het doelpunt maakte die juist niet.

Dat was een domper voor DVVC maar ook dat hoort bij het spel, de ene keer heb je geluk en de andere keer heb je pech en dat laatste had DVVC dus. Maar dat alles neemt niet weg dat SVC gezien het spelbeeld na de rust de verdiende winnaar is.

a.s. Zondag kan men het weer goed maken, al zal dat niet makkelijk worden want dan komt de kampioenskandidaat naar Dongen.

Zondag 28 April 14.30 uur DVVC 1 – PCP 1 Scheidsrechter M. van Mierlo (Oosterhout)