...

5e klasse B

28 april 2019 14:30

DVVC heeft Zondag de 4 thuisnederlaag op rij geleden, deze keer was het PCP wat met de drie punten terug naar Breda ging.

Het was al bekend dat PCP over een goed elftal beschikte, met verschillende spelers die duidelijk lieten zien dat ze al wel eens op een hoger niveau hebben gespeeld. Direct na de aftrap zet PCP de thuisclub onder druk en gaat op zoek naar de openingstreffer. In de 12e min. de eerste poging met een schot dat net naast het doel ging. Een paar minuten later was het wel raak toen uit een voorzet van links Arturo Diego met een kopbal PCP op een 0-1 voorsprong bracht. DVVC was tot die tijd amper op de helft van de tegenstander geweest en kon moeilijk onder de druk uitvoetballen.

Keeper Jeffrey van Duuren van PCP had nog niets te doen gehad, maar daar kwam in minuut 32 verandering in toen bij een snelle  uitbraak van de thuisclub Maikel van Bragt met een mooi schot de gelijkmaker binnen schoot en kon de genoemde keeper van PCP de bal uit het net halen. Een paar minuten later was het aanvoerder Remco Kroese die Dennis Kras aanspeelde en uit diens voorzet zorgde Geert Jacobs er voor dat DVVC op een 2-1 voorsprong kwam te staan.

Na een half uur spelen kon doelman Maikel Heijne door goed ingrijpen de gelijkmaker voorkomen. In minuut 37 een voorzet van Remco Kroese waaruit Maikel van Bragt net naast schoot.

Kort voor de rust, in een paar minuten tijd, was het PCP dat in min.44 een vrije trap kreeg te nemen die door de DVVC verdediging niet goed werd weggewerkt en was het de PCP aanvaller Serginio Martial die daar dankbaar gebruik van maakte en de stand was weer gelijk 2-2. Een minuut later was het Rivet Nefvani die zich met een paar handige bewegingen goed vrij speelde en doelman Maikel Heijne had het nakijken 2-3.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. In het begin na de rust weinig kansen voor beide ploegen, maar daar kwam in de 58e minuut verandering in toen bij een aanval van PCP een verdediger van de thuisclub hands maakte in het strafschopgebied.

Keeper Maikel Heijne hield DVVC in de wedstrijd door de strafschop te stoppen. Even daarna was het Dennis Kras met een mooie trap die maar net over het doel van PCP ging.
In de 72e minuut zorgde doelman Maikel Heijne ervoor de alleen op hem afkomende speler van PCP van scoren af te houden. Vijf minuten voor tijd de grootste kans voor DVVC om de stand gelijk te trekken toen de goed doorzettende Remco Kroese invaller Nick Horsten de kans gaf om de gelijkmaker binnen te schieten. Helaas voor DVVC strandde zijn poging op de uit zijn doel komende PCP keeper en bleef de stand zoals hij was en daar kwam tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter M. van Mierlo uit Oosterhout ook geen verandering meer in.

DVVC had wat inzet betreft wel een punt verdiend, maar gezien het spel van PCP zijn zij wel de verdiende winnaar.

De volgende wedstrijd van DVVC is op Zondag 12 Mei in Bosschenhoofd tegen DEVO. Wil DVVC nog in aanmerking komen voor een plaats in de nacompetitie (bij de bovenste vier eindigen) dan moet er gewonnen worden.