2 - 8

DVVC 1

5e klasse B

7 oktober 2018 14:30

Een flink aandeel in deze grote overwinning had  zonder twijfel aanvoerder Remco Kroese.

Bij de meeste doelpunten was hij betrokken, scoorde zelf twee keer en zette regelmatig zijn medespelers in scoringspositie.
De eerste  minuten waren voor De Schutters, daarna was het aan DVVC.

Remco Kroese passeerde  enkele tegenstanders en kon de vrijstaande Stefan van Dongen bereiken, die  maakte geen fout en schoot zijn club naar een 0-1 voorsprong. Even later een voorzet gegeven door Geert Jacobs, was het aanvoerder Remco Kroese die 0-2 maakte.

In de volgende tien min. daarop waren er nog twee kansen. Zo was daar, na het aangeven van Stefan van Dongen, Geert Jacobs die, helaas, op de uitlopende doelman schoot. Daarna gaf Remco Kroese de voorzet aan de geheel vrijstaande Stefan van Dongen die net naast schoot.

De Schutters kwamen meestal niet verder dan het 16 meter gebied en doelman Jan-Willem kreeg dan ook niet veel te doen. In de 40e min., na een mooie pass van Amir Zandi, was het Stefan van Dongen die de stand op 0-3 bracht.

Vlak voor de rust was daar dan toch het eerste schot op doel van DVVC van De Schuttersspeler Walid Ahabad en dat was gelijk raak: 1-3.
Lang heeft de vreugde echter niet geduurd voor De Schutters want in blessuretijd maakte Amir Zandi de 4-1 toen hij bij een opeenhoping van spelers  de bal voor zijn voet kreeg en hard binnen schoot.

Verdubbeling van de doelpunten
In de 60e min. geeft Stefan van Dongen aan Remco Kroese de kans om de score te verhogen en dat doet hij dan ook door beheerst in de rechter benedenhoek te schieten 1-5. Amper 4 minuten daarna waren de rollen omgedraaid en had Stefan de kans op het 6e DVVC doelpunt maar raakte de bal de paal.

In de 68e min. is Remco weer de aangever en is Amir Zandi de afmaker en is daar de 1-6 . In de laatste vijf minuten van de wedstrijd  vallen er nog drie doelpunten.
De verdediging van DVVC kan de bal niet goed wegwerken en Walid Ahabad van
De Schutters maakt daar gretig gebruik van en verdubbeld voor de thuisploeg de stand tot 2-6.
Dylan Clemens ontloopt even later de buitenspelval en is de maker van de 2-7. In de laatste minuut s Maikel van Bragt met een afstandsschot vanaf 25 meter van het doel de maker van het laatste doelpunt van deze wedstrijd. De einduitslag 2-8.

Als DVVC wat scherper was geweest met de kansen te benutten was het zeker een overwinning met dubbele cijfers geworden.