... (vrije trap)
85'

5e klasse B

2 december 2018 14:30

Door met 2-2 gelijk te spelen bij SVC heeft DVVC het behalen van de eerste periode titel niet meer in eigen hand en moet zelf de laatste twee wedstrijden winnen en dan maar hopen dat SSW dat nu één verliespunt minder heeft, dan nog een steek laat vallen.

Daar het hoofdveld van SVC door de scheidsrechter werd afgekeurd werd de wedstrijd op het ernaast gelegen kunstgrasveld gespeeld. In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het eerste gevaar kwam van SVC, door een misverstand in de DVVC  verdediging kwam de bal bij een SVC speler voor zijn voeten, maar bij zijn poging om op doel te schieten gleed hij uit en daardoor kon doelman Micheal Heijne erger voorkomen. Ook DVVC kreeg wat kleine kansjes zoals Geert Jacobs, een omhaal die net naast ging en een vrije trap van Amir Zandi, net naast. In minuut 32 uit een corner werd de bal door Remco Kroese goed doorgekopt naar Amir Zandi en deze werd in het strafschopgebied onderuitgehaald, een terechte strafschop.

Aanvoerder Remco Kroese nam zijn verantwoording en schoot  zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong.

Hierna nog enkele pogingen van beide ploegen maar dat leidde niet tot doelpunten en ging DVVC met een voorsprong de rust in. In de eerste minuten van de tweede helft kreeg Maikel van Bragt de kans om de stand te verdubbelen maar alleen voor de doelman staande lukte hem dat niet. Ook Remco Kroese kreeg de kans om zijn tweede doelpunt te maken, ook  alleen voor doelman Dion Hagens van SVC staande lukte hem dat niet. In een onnodig weggegeven corner, genomen door Jeroen v.d. Lindeloof van SVC, die ging door niemand aangeraakt in het doel en de stand was weer gelijk 1-1.

De blijdschap van SVC duurde maar een paar minuten want in 76e minuut was daar een prima voorzet van Mirel  Ibrahimovic die Maikel van Bragt met een schitterende trap in de rechterbovenhoek binnen schoot en was de stand weer in het voordeel van DVVC 1-2.

Even later een prima redding van Michael Heijne bij een schot op zijn  doel en hij voorkwam zo de gelijkmaker van SVC.  4 minuten voor tijd kwam die dan alsnog, toen de overigens goed leidende scheidsrechter van de Berge uit Bergen op Zoom nog al makkelijk aan SVC een vrije trap gaf. Deze werd hard en laag in de verre hoek goed ingeschoten en was de stand  weer gelijk 2-2.

Bij een gelijk spel kan je wel eens het gevoel hebben wij hebben een punt binnen, maar bij de spelers van DVVC overheerste toch het gevoel wij hebben twee punten laten liggen.

Zondag 9 December de thuiswedstrijd tegen Neerlandia’31 uit Dorst. De wedstrijd begint om 14.00uur!